Det finns olika sanningar…

av | 4 mars, 2019

och olika världsbilder som växer fram ur dessa. När vi väljer att hålla sanningen fri från en personlig agenda framträder ibland en smärtsam ärlighet som är möjlig att förhålla sig till, och kanske ta spjärn mot i handling, för att hjälpa både en själv och andra. Kan vi dessutom luta oss mot etik, humanism, och en smula reflektion/eftertänksamhet, får vi en konstruktivitet i vårt handlande som kan bidra till vårt samhälle på längre sikt, eftersom etiken hjälper oss att bygga något som blir hållbart och för fler. Kanske kan kunskapsspridning utan ett förvanskande av sanning då vara  en väg mot fredlighet, solidaritet och rättvisa?

Ikväll den 4/3 klockan 19.30 kommer Svenska Freds- och skiljedomsföreningens Linda Åkerström och samtalar om svensk vapenexport tillsammans med Mats Hermansson. Läs mer här om evenemanget.

DENNA VECKA
Kom ihåg att du kan prova på Stilla Wushu på Lila shala [torsdag den 7 klockan 17.45-19].
OBS – Denna prova-på-klass är flyttad till söndag den 7 och den 14 april klockan 18.30-19.45!
Mer om Stilla Wushu här.

Lämna ett svar