Uppdatering angående coronaviruset

av | 16 mars, 2020

Detta delades på Facebook den 14 mars 2020. Vid ändrade direktiv/rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kan vi komma att ändra vårt öppethållande, men tillsvidare:

Hej alla deltagare på klasser och besökare till Lila shala Södertorg, 17/3 2020

Med anledning av coronaviruset och att vi samlar människor för att praktisera/undervisa yoga/qigong samt arrangerar andra aktiviteter vill vi skriva ett par rader.
 
Lila shala kommer tillsvidare att fortsätta hålla klasserna/evenemang enligt vårschema och planering. De verktyg för oroshantering, samt uppmaning till ansvarstagande av omsorgsfull relation, både inåt och utåt som yoga och fredspraktiker kan bidra med, är också ett bidrag till samhället. Därför vill vi fortsätta hålla öppet tills vidare för de som behöver. Om vi gör undantag i schemat kommer berörda deltagare bli meddelade. Först och främst är utbrottet ett delat ansvar mellan oss som medborgare, att vi utifrån den kunskap som finns tar beslut som handlar om ett större perspektiv, inte bara individen.
 
Samma rekommendationer gäller både för oss som undervisar som för deltagare på klasser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendation, som kan komma att ändras när vi vet mer om spridning. den är faktabaserad och utifrån hur utvecklingen sett ut i andra länder:
 
1. Vid även lindriga förkylningssymptom, välj att stanna hemma. Vi som undervisar gör vårt bästa för att hitta vikarie. Hittar vi ingen meddelar vi dig så snart vi kan och ställer in aktiviteten samt hittar ett nytt datum/tid.
 
2. När du kommer till shalan för rörelsepraktik, föreläsning, övande eller behandling, tvätta händerna med tvål och vatten, alt använd handspriten. Det finns tvål vid alla handfat, och handsprit vid handfatet i receptionsrummet, samt vid lånemattorna.
 
3. Stanna hemma om du besökt eller varit i kontakt med någon som vistats i ett riskområde. Om du känner dig osäker eller orolig, stanna hellre hemma än att ta dig iväg ut. Det går bra och ta igen samtliga klasser senare inom ramen för terminen.
 
I dessa tider när vi delar lokal med andra behöver vi också vara extra omsorgsfulla och ansvarstagande med varandra.
Detta gör vi på shalan:
– Vi byter handdukar vid handfaten MINST en gång om dagen, så använd inte toapapper eller hushållspapper – vi behöver också tänka på mijlön. Det finns små handdukar i badrummet för engångsbruk om du känner dig extra orolig.
– Vi torkar av handtag och tvättar porslinet i badrummen varje dag.
 
Vad du kan göra som deltagare:
– Reflektera över hur kroppen känns varje dag, ärligt och med omsorg.
– Håll dig informerad på Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
– Använd i första hand egen medhavd yogamatta
– Ta gärna med egen filt för vilan, samt en liten handduk när du använder dig av våra bolster.
– Och du som ändå behöver låna matta ber vi dig att vara extra noga med handhygienen. Tack!
 
Vi blir som alltid väldigt glada om du hör av dig när du väljer att utebli från klass, oavsett anledning.
 
Ta hand om dig!
Varma hälsningar,
Lila shala & Co

Lämna ett svar