Nyhetsbrev VÅREN 2023

av | 1 december, 2022

Kära praktikvän,

FÖRST – klasserna som föll bort på Orionskolan den 21/11 pga snöovädret ersätts av en 90-minutersklass den 28 december kl 17.30-19. Mejla om du vill ha en plats!

Som du kanske vet (om du tar del av sociala medier), så kommer jag för en obestämd tid flytta/pendla och ha Stockholm som bas – för att fortsätta plugga, samt hitta nya sätt att vara verksam. Gotland är dock fortfarande mitt hem och jag kommer vara här 10-12 dagar i månaden på regelbunden basis.
Varför? Dels har Covid, lokalstrul och operationer bidragit, men ni som följt mig vet att min undervisning har förändrats genom åren, från yogiska former och positioner till ett fokus på ett långsamt och anpassat/undersökande förhållningssätt av transitioner, ytterlägen samt existentiella frågeställningar och ibland samhällsfrågor. För en del passar det, medan andra har sökt sig vidare för att hitta sin kroppspraktik med en annan lärare. Jag har full respekt för dessa val och önskar god lycka på den fortsatta vägen. För mig har det varit lärorikt att få följa var och en av er som deltagit under åren, och jag blir glad att återknyta kontakt närhelst det finns tillfälle.
Min verksamhet kommer att gå under namnet Lila shala, som också blir den plats i Bunge som så småningom kommer finnas tillgänglig för olika former av fredlig praktik och aktivism.

OM VÅREN 2023:
Alla klasser blir 90 minuter istället för 75 för att ge mer lite mer utrymme för vilande reflektion och inledande samtal. Jag kommer endast att starta upp de klasser som har minst 10 (Rute 8) anmälda veckan innan kursstart, därför, boka snart om du vet att du vill delta.
Vi behöver fortfarande vara varsamma om varandra, så ta med egen matta och tvätta händerna innan klassen startar, samt se till att du är helt symptomfri när du kommer. Det går bra att ta igen missade klasser på alla kurser (ej retreat) inom ramen för terminen. Priser ännu ej fastställda.


G O T L A N D

VISBY – ORIONSKOLANS AULA – JÄMNA VECKOR TISDAGAR – 9 ggr
Start 24/1, uppehåll 7/3, sista tillfälle 30/5

17.30-19 Utforskande stillsam/rörlig praktik + yin
Ojämna veckor tisdagar 17.30-18.30: Bokcirkel med gemensam reflektion och meditation (läs förslaget ovan)

RUTE – RUTE SOFIERO – JÄMNA VECKOR MÅNDAGAR – 10 ggr (max 8 deltagare)
17.30-19 Utforskande stillsam/rörlig praktik + yin
OBS – även 1 maj.

FÖR DIG SOM ÖVAR I VISBY
Tyvärr får vi inte behålla måndagar på Orionskolan under våren, så kursen ges tisdagar jämna veckor. Min jakt på en annan lärare för att dela kursen gav inte något positivt resultat.

Därför kommer ett förslag för dig som ändå vill vara kvar i närvaroövandet varje vecka: läsning och gemensam reflektion. Om fler än 6 personer är intresserade startar vi en Zoom-grupp och möts online för 30-45 minuters reflektion tillsammans då vi övar lyssnandet + 5-10 min stilla meditation. Vi startar med boken ”Buddhism without beliefs” av Stephen Batchelor (finns på Adlibris). Kapitlen är korta, max 3-4 sidor långa, så de kan enkelt läsas om. Reflektionsövningen består i att formulera sig kort kring vad texten väcker i dig och att lyssna på andra med öppenhet (utan värdering). Behöver du hoppa av, meddela mig! Tiden på kvällarna är värdefull för alla, och din närvaro likaså.

RETREAT
LÖRDAGAR – HALVDAG VANDRING i TYSTNAD & REFLEKTION

Vi kombinerar läsning, reflektion, vandring och meditation.
9-15, lördagen den 4 mars – BUNGE
9-15, lördagen den 1 april – ÖSTERGARN
Samarbete med Bodil Heijbel. FIka och lunch ingår. Mer info kommer via FB & hemsida.

TVÅ TYSTA RETREATDAGAR I ÖSTERGARN 26-28 MAJ
Meditation, mat, rörelsepraktik och tystnad. Inkluderar 2 övernattningar i delat rum.
Samarbete med Bodil Heijbel. Mer info kommer via FB & hemsida.


S T O C K H O L M
MEDBORGARHUSET SENSUS – TORSDAGAR – 14 ggr

Start 26/1, uppehåll 23/3 + 6/4, avslut 11/5)
18-19.30 Utforskande stillsam/rörlig praktik

(preliminärt) LAGRET – MARIATORGET
STUDIEGRUPP – (rubrik under konstruktion, men ungefär så här:)
UNDERSÖKANDE PRAKTIK & REFLEKTION: FRED, KLIMAT, RAS, KROPP – EXISTENS – 5 ggr
Tid 15.30-18.30 – SÖNDAGAR 29/1, 26/2, 12/3, 23/4, 21/5
16-17 utforskande praktik
17.15-19 reflektion, läsning, samtal

En söndag i månaden möts vi för en stunds övande i stillhet och inkännande rörelse för att undersöka kroppens och sinnets olika kvaliteter. Efter det, gemensam reflektion och samtal utifrån upplevelse. Läsuppgift skickas efter anmälan samt ett par dagar efter varje tillfälle.
Samarbete med folkhögskolelärare Alex Fridunger. Mer info kommer när vi spikat lokal.

Fredliga och varma hälsningar,
Mariancila, vovvarna & vänner

Lämna ett svar