Kära Lila shala- och praktikvän,

av | 23 maj, 2022

(NYHETSBREV skickat fredag 13/5)

Den 23 maj undervisar jag vårens sista klasser på Orionskolan. Det har varit fint och lite annorlunda att vara utan en fast hemvist, och jag hoppas att du som deltagit också känner dig tillfreds.
Angående hösten: Bokningarna på Orionskolan görs inte förrän i juni så jag återkommer.
Min plan är att undervisningen i Visby ska fortsätta, måndagar eller tisdagar (ev båda), onsdagar i Fårösund.

I början på juni påbörjar jag en ny vårdprocess – frågan om ögonprotes. Jag känner mig mest obekväm inför konvalescens, att vara utmanövrerad, igen. Det är också någonting med att få lov att bli tagen i anspråk, att få svara an till livet, och genomföra aktiviteter som är meningsfulla. För mig som bor ensam har återhållsamheten under Corona-tiden bidragit till en sorgeprocess som handlat inte bara om att skiljas från Södertorg, utan även från flera av de upparbetade sammanhang och vanor som då, 2018, var självklara. Denna paradox att både ta saker och ting för givet i trygghet och samtidigt vaket värdesätta. De existentiella frågorna har också intensifierats sedan nyheter om krig börjat dominera tillvaron. Det är lätt att tappa hopp om framtiden i osäkerheten, och då tänker jag att det är viktigt att fortsätta mötas, fira, samtala och hålla fast vid det fredliga, långsiktiga och mellanmänskliga. Dessa ord beskriver drivkraften jag känner inför att guida människor till undersökande möten med sina olika lager av sårbarhet.

ÖVNINGSKLIENTER SÖKES
Jag har precis avslutat första året (av tre) i det kroppsförnimmelse-baserade traumaverktyget Somatic Experiencing, och söker nu personer som vill jobba igenom skavande mönster (irritationer och stress som skapar hinder för att leva fullt ut) i vardagen för att börja öva mig på att möta klienter. Hör av dig till mig, mc@lilashala.se. Du donerar en symbolisk summa på 200 kronor till mig för 45-60 minuters session, som kan genomföras antingen på distans eller i ett fysiskt möte, det kommer vi överens om.
Mer om SE, https://www.somaticexperiencing.se/se-metoden

INOM KORT
TYST RETREAT 18-22 MAJ I RODARVE ÖSTERGARN
Vi har fortfarande någon enstaka plats kvar till nästa veckas retreat, så hör av dig om du har utrymme och är nyfiken. Detta är ett samarbete med Bodil Heijbel  och min zenbuddhistiska lärare Pelle Bengtsson. http://www.lilashala.se/event/retreat-i-ostergarn-18-22-maj-2022/

SOMMAR 2022
RÖRELSEPRAKTIK/YOGA
Hela sommaren, 1 juni – 3 augusti undervisar jag 90-minutersklasser på Fårösunds Folkhögskola. Droppa in eller gå alla 9 veckor (föranmäl gärna). Onsdagar kl 17.15-18.45. Mer info här: http://www.lilashala.se/event/mjuk-dynamisk-o-stillsam-rorelsepraktik-sommaryoga-pa-farosunds-folkhogskola-2022/

TYSTA DAGAR I JULI
Dessa dagar är planerade i Östergarn, Rodarve: 12, 13, 29, 30 juli. Varmt välkommen!
Mer information: http://www.lilashala.se/event/tysta-retreatdagar-i-herrvik-sommar-2022/
Fredliga och varma hälsningar,
Mariancila & Co

PS. Min mejlhanterare har på senare tid filtrerat bort ”riktiga” e-postmeddelanden som skräppost. Det oroar mig, så om du inte får ett svar inom ett par dagar från mig så kan detta ha skett. Framför allt om du använder dig har en Outlook- eller Hotmail-adress. Skicka mig i så fall! gärna ett SMS!

Lämna ett svar