Kompletterande nyhetsbrev 11 januari

av | 11 januari, 2021

Kära praktikvän,

Jag är ledsen om jag fyller upp din mejlbox, men jag har lite mer som jag vill dela.
Pandemilagen är på plats, och det gör att grupperna begränsas till max 7 personer, dvs 7 deltagare plus lärare. Att ta beslut om att hålla shalan öppen när sjukvården är hårt belastad har inte varit enkelt för mig. Vem har egentligen rätten att bli prioriterad? För oss alla som väljer att mötas gäller att känna efter och öva medveten närvaro samt situations-anpassad omsorg, det som egentligen är ett ansvar i alla gemensamma relationer.


Nu kommer det handla om mig och shalan. Hoppa över detta stycke om du vill läsa mer om sånt som vi hoppas genomföra i vår i Lila shalas regi.
Även denna kommer bli en kärv termin, med sparsam möjlighet att undervisa och samla människor till praktik, eller hyra ut. Därför skriver jag nu detta som kanske klingar helt galet i dina öron – Jag tar risken, eftersom jag detta år också riskerar att gå i personlig konkurs. Det kommer naturligtvis inte sluta där, men du kan vara med och påverka, också genom att bara mejla mig några uppmuntrande ord i stunder då jag känner mig ensam. Det kan hjälpa mig hitta lugn o kanske kreativitet för det som ska hända sen, när det nu händer. Var och en kan ju bara bidra från den plats som är möjlig.
– Om du vill och kan donera pengar så tar jag tacksamt emot valfri summa, enklast till mitt privata nummer. Allt går oavkortat till shalans hyresavgift. Att anmäla sig till en kurs är också hjälpsamt, men restriktionerna går först. Rättsprocessen med bostadsrättsföreningen pågår alltjämt. Jag vill vara transparent med dig som följer mig och verksamheten, om vad som händer. och för att du är en del av Lila shala, och för att jag själv har svårt för ”mycket prat och ingen handling”. Meddelandet om att sälja lokalen kom ju  ut oktober 2019. För mig är det en lång period i ovisshet, både för mig och dig.


VINTERKLASSER
Jag har lagt in en extra klass tisdagar kl 19-20.15, för att hålla antalet deltagare nere i grupperna.

TISDAGAR, 12, 19, 26 januari
Stilla kvällspraktik (yin och rörelse- andningspraktik | förberedelse för meditation) 19-20.15 (3 platser kvar)
ONSDAGAR, 13, 20, 27 januari
Egen praktik | Mysore 17-18.45 (4 platser kvar)
Stilla kvällspraktik (yin och rörelse- andningspraktik) 19-20.15 (FULL)

Eftersom jag ökar antalet ljudfiler för denna period med det dubbla kommer priset för ljudfiler vara 400 (ca 6 inspelningar) och pris för undervisning på plats 600 för tre tillfällen.
Endast föranmälan, via SMS 0700456105.


TERMINSSTART 1 februari-1 april (8v, 180-190kr /plats/tillfälle för hela perioden | ljudfiler spelas in (de som blir av god kvalitet mejlas ut) | Uppehåll v 9 sportlov

MÅNDAGAR
17.30-19.15 Egen Yogapraktik | Mysore (MC)
TISDAGAR
17-18.15 Mjuk rörelsepraktik utifrån stundens behov (utforskande dynamisk hatha/yin) (MC)
18.30-19.45 Stilla kvällspraktik utifrån stundens behov (yin | förberedelse för meditation) (MC)
ONSDAGAR
17.30-18.45 Stillsam närvaropraktik i utforskandet av kropp och sinne (yin) (MC)
TORSDAGAR
19-20.15 Rörelsepraktik i kraft och rörelse (hatha) (EMMA)

LJUDFILER
Ljudfiler kommer även denna termin att spelas in, och du som bokar denna variant betalar samma pris som för vanlig klass med en bokad plats att delta på plats när restriktioner lättar och det är möjligt att delta fysiskt på plats (gäller ej Egen Praktik). När du bokar ljudfiler berättar du också i vilken klass du vill ha en plats, så är den reserverad/garanterad dig när du kommer. Du får också del av samtliga inspelningar, inte bara till den klass som du är bokad på. Emmas klass på torsdagar ingår inte i inspelningarna.


Samtal om NVC/mänskliga möten/kommunikation, makt och normer start 11 februari
Efter ett par superintressanta och utvecklande samtal förra terminen fortsätter vi under våren med en träff i månaden via Zoom. Mer info här

NVC-intro 28 mars
För dig som är nyfiken på fredlig kommunikation (eller vill repetera) och som upplever att livet är konfliktfyllt och längtar efter kontakt. 10.30-17.30. Max 6 pers. Pris inklusive en yinklass 675 kr. Mer info här

NVC-nybörjarcirkel VT2021
För dig som gått introt har vi nu en nybörjarcirkel som kommer pågå under våren. Max 6 pers. Mer info här

NVC-fortsättare har möjligheten att delta i samtal via Zoom under våren, ta kontakt med Sofia för anmälan. sofiakarl@gmail.com


ANMÄLAN
Om du är ny på shalan behöver jag din hemadress, e-postadress och mobilnummer. Fakturor mejlas. Frågor skickar du till mig, mc@lilashala.se.

NÄR DU KOMMER IN – COVID-19
Tvätta händer, använd egen matta och filt samt ta med en liten handduk för lån av redskap. Håll avstånd. Det finns tre dörrar in till stora salen, använd dem. Se till att du har gott om tid efter klassen så att trängsel kan undvikas. Entrén är vår trånga sektor på Lila shala, framför allt vid hemgång.

Med hopp om att få möta er alla snart igen.

Varma hälsningar,
Mariancila & Co

Lämna ett svar