Lila shala utskick maj 2020 – ta-igen, extra-klasser o sommar

av | 25 maj, 2020
Hej Lila shala-vän, 

Här på shalan har det varit en period av corona-anpassningar + ännu ingen försäljning. Det känns lite märkligt att planera för hösten i detta ogreppbara, men nu är vi strax framme på sista terminsveckan. Ska vi ta adjö till Södertorg eller inte? Jag skulle vilja tacka av lokalen och lärarna tillsammans med er en gång för alla, för åren då jag drivit verksamheten har varit så viktiga, men pandemi-läget gör att jag är tveksam till att samlas. Om läget förändras och det blir möjligt hör jag av mig!

För att ha några hållpunkter i höst har jag satt ett preliminärt schema där vi planerar att undervisa tre klasser, oavsett. Jag skriver ”vi” för att jag som vanligt planerar att involvera fler röster i mina kurser, yogapraktiken är så mångfacetterad/färgad av olika livserfarenheter och personligheter, och olikheterna tänker jag, berikar.

Kursstart preliminärt (p.g.a. corona-pandemin) 17 augusti: 

· Måndagar 17.30-19 Egen praktik/ledd klass 1 gång i månaden eller på begäran, rörlig praktik med Ashtangasekvensen som grund. Tiden kan komma att justeras efter era önskemål.

· Tisdagar 17-18.15 Mjuk hatha/yinyoga

· Onsdagar 17.30-18.45 Yinyoga

Har jag inte sålt lokalen ännu så blir vi kvar på Södertorg ytterligare en termin. När det finns en ny plats meddelas detta så fort det finns information. Anmäler dig gör du som vanligt genom att mejla mig, gärna så snart som möjligt för att hjälpa mig planera.

Ta-igen VT2020 – Sista chansen att ta igen missade klasser

Måndag
 1 juni kl 16-17.15 YIN MC

Måndag
 1 juni 17.30 Egen praktik/Mysore MC

Tisdag
 den 2 juni kl 12-13 YIN MC

Alla klasser stora salen. Föranmälan gäller. Anmäl dig genom att mejla eller SMSa mig, eller använd listan på skohyllan på shalan. Detta för att jag om vi är för många kanske vill dela upp klasserna och då erbjuda en till tid. Klipp/drop-in gäller om du är i fas och inte har något att ta igen!

För att klara hyran vid Södertorg i sommar kan jag tänka mig att hålla igång shalan ytterligare 2-3 veckor på begränsat schema, så även i sommar om du är i stan, men vill gärna få förslag på vilken/vilka klasser jag ska undervisa:

Måndagar
 Egen praktik/Mysore kl17-19.00 – 8 & 15 juni

Tisdagar Mjuka hathayinklassen kl 17-18.15 – 2, 9 & 16 juni

Är du intresserad, mejla mig med vändande post! Finns det minst fem intresserade per klass undervisar jag gärna. Drop-in-pris 200. Dessa klasser är alltså inte ta-igen-klasser. Listor finns i entrén och du kan också mejla/SMSa.

Ta hem din yogamatta
Kom ihåg! – det är dags att ta hem sin yogamatta för sommartvätten samt inför eventuell flytt ur lokalen.

 

Yogadagarna i Rute 2020 – coronaversionen
Detta skriver jag och yogaläraren Jenny Lindgren på vår gemensamma evenemangssida:

”Denna sommar kommer bli annorlunda för oss alla, så även vårt årliga samarbete och favoritevenemang: Yogadagarna i Rute. Eftersom vi önskar värna om varandra i allmänhet men sjukvården på Gotland i synnerhet så känns det naturligt att inte uppmana till resor över vattnet till den kära ön.
Vi har därför beslutat att årets Yogadagarna i Rute – som skulle ha blivit vårt tionde år – får ta en paus. Även om vi inte kommer samman fysiskt för ett gemensamt övande så önskar vi ändå fortsätta att öva medvetenhet tillsammans med er. Det finns mycket att reflektera kring; de privilegier vi har men också det ömsesidiga ansvaret. Två aspekter som träder fram som extra viktiga när vi lever under dessa omständigheter. Hur går dina funderingar?”

Kanske kan dessa frågeställningar vara det du gör som del av din reflektionspraktik hemma i sommar?

En annan sommaraktivitet för dig som längtar efter praktik är kanske att ta del av de ljudupptagningar vi gjort under våren som nu ligger på shalans webb under fliken Yoga och praktiker.

Vi önskar dig en ljus och vilsam sommar trots världsläget. Om inte annat så lär vi oss en hel del om hur det är att vara människa just nu.

Med hopp om att vi ses igen snart <3

/Mariancila, lärarna o vovvarna

Lämna ett svar