LILA SHALA ÄNDRAR KURS – NYHETSBREV från 22/10

av | 25 oktober, 2019

OBS – den 28/10-3/11 är det höstlov och uppehåll på samtliga kurser på schemat.

***   ***   ***   ***

Läs gärna hela meddelandet nedan för att få en helhelsbild.

Hej Lila shala-vän, 
Lila shala vid Södertorg kommer att upphöra som fredlig mötes- och praktikplats efter dryga 11 år. Slutdatumet ännu inte är satt. Jag vill att du ska veta först som investerat tid och omsorg hos oss, annonsen på lokalen kommer ut inom kort.
Min förhoppning är förstås, oavsett, att du väljer att fortsätta öva/yoga/meditera/reflektera/formulera.

Nu kommer det handla lite om mig, du väljer förstås själv om du vill fortsätta läsa.

Det handlar om att få nytt utrymme för reflektion och vila, men också om mitt behov till reträtt för att hämta ny kraft, hitta tillbaka till lekfullhet och lust. Efter spiken i ögat sommaren 2015 och ett antal operationer har den ekonomiska belastningen känts övermäktig.
En annan anledning är det samhällsklimat som sista åren blivit svårare för normbrytare. Jag har upplevt några politikerveckor med en stark känsla av sårbarhet (men också stolthet!), en del vardaglig rasism och diskriminering som är tydligare nu än för tio år sen. Som egenföretagare i en feminin kropp, singel och med genetiskt pigmenterad hudfärg är det helt enkelt en hel del motstånd.

Det har varit viktiga och lärorika år – möten och samarbeten. Det praktiska arbetet med att skapa och hålla ett föränderligt rum med livsfilosofi och etik som en plattform. Hur kan en omsätta de yogiska föreskrifterna till handling i dagens samhälle?
Många insikter: Att ha en tydligt formulerad intention att återvända till, som en daglig påminnelse om vad jag vill verka för har varit hjälpsam. Idén om trygghet kräver ett konsekvent tydligt arbete – att omsorg och transparens behöver genomsyra alla relationer. Att arbetet med att förmedla process tarvar kunskap om människans kropp, sinne och psyke, mystik, relationer, makt, samhälle och en normkritisk hållning. Och väldigt mycket tid och repetition för att vi är människor och glömmer. I friktionen mellan dessa (och kanske mer som du kan benämna) kan en kanske få tag på, och benämna, livet.

Så hur kommer det att se ut i fortsättningen? 
Min intention är att klasserna fortsätter på Södertorg, också våren 2020. Vårt sista evenemang i lokalen blir med största sannolikhet med Almedalsveckan 2020.
Jag söker sedan en lokal där jag deltid kan undervisa yoga- och annan fredlig praktik. Gärna i ett sammanhang där olikheter är en tillgång och ömsesidighet en viktig ingrediens på dagordningen. Känner du till något sådant i Visby, hojta gärna till, stor eller liten lokal spelar ingen roll, jag tittar på allt.

Kom ihåg att detta utskick alltså inte ett avslut, utan en förändrad riktning. Vill du fortsätta praktisera med mig finns möjlighet! Och jag vill också säga – tack till alla som bidragit till att vi kunnat vara verksamma här vid torget.

Vi ses!

Med mycket värme,
Mariancila och hundflocken

PS. Innan vi lämnar tillbaka lokalen har jag en önskan om att vi samlas för att ta farväl av platsen, kanske ett knytkalas eller fika. Alla är naturligtvis välkomna. Det blir fint och roligt! Jag återkommer om det när allt blir lite klarare.

PS2. Nästa vecka är det höstlov, dvs 28/10-3/11.

PS3. Om du vill skicka respons, hör gärna av dig, mc@lilashala.se.

Lämna ett svar