Lila shala utskick – Sommar, påminnelser & HT2021

av | 21 juli, 2021

Kära praktikvän,

Tiden går och en del processer står stilla. Det innebär att jag har möjligheten att välkomna till ännu en termin vid Södertorg. Restriktionerna ger större utrymme som det ser ut, vilket gör att vi kommer praktisera fler än sju personer i stora salen. Schemat är som vanligt preliminärt och spikas veckan innan vi startar. Jag kommer denna termin undervisa en klass på onsdagskvällar på Fårösunds Folkhögskola, men jag hoppas ändå innerligt att jag får träffa er som praktiserat tidigare på måndagar och tisdagar!

Hösttermin 2021 – preliminärt schema
30 augusti-5 december, uppehåll på skolloven

Måndagar – på Lila shala Södertorg
17.15-19 Egen praktik
19.15-20.30 Yinyoga

Tisdagar – på Lila shala Södertorg
17.00-18.15 Mjuk rörelsepraktik och yin efter dagens behov
18.30-19.45 Stilla kvällspraktik, samt förberedande inför meditation

Onsdagar OBS – på Fårösunds Folkhögskola
17-18.15 Mjuk rörelsepraktik och yin efter dagens behov

Torsdagar — på Lila shala Södertorg
19.00-20.15 Hathayoga med Emma

Priset kommer som tidigare att landa på ca 190 kronor per klass om du väljer heltermin. Dropin 220, klippkort 10 ggr 2050.

Om att återvända till övande
Kanske har du längtat tillbaka till den kontakt som kan uppstå med hjälp av upprepad rörelse- och stillhetspraktik? Eller är tanken om att återvända till yogapraktiken förenad med visst motstånd, för att kroppen glömt? Som en påminnelse vill jag dela några spaningar som jag gjort i min egen kropp:
1. Medvetandegörande praktik kan ge upphov till upplevelsebaserade, kroppsliga upplevelser som inte går att hålla kvar eller upprepa via intellektuell praktik. Det enklaste ordet jag kan hitta för detta är välbefinnande.
2. En del av poängen med att komma in på klass handlar om att vi bli del av en kollektiv upplevelse tillsammans, med en gemensam guidning, men möjlighet till en individuell anpassning. Det enklaste sättet jag tror mig kunna beskriva detta på är kanske en känsla av närhet, gemenskap och öppenhet. Kanske beror det på delande av erfarenheten om tid, plats och upplevelse. Även detta en kroppslig, sensorisk upplevelse.
Jag är som alltid intresserad av att höra om du har andra ord och beskrivningar!

DETTA HÄNDER DENNA/NÄSTA VECKA:
– Tysta dagretreat på Östergarn 23+24 & 30+31 juli – några platser kvar till helgen
Mer information här!


ÖVRIGT I HÖST

DDW – Drink & Draw Wisby

Vi har också satt ett schema för Drink & Draw i höst, ett tillfälle i månaden som en after work. Datumen är 3 september, 1 + 29 oktober, 26 november samt (preliminärt) Annandag jul. Du som har Facebook hittar DDW-evenemangen under ”Drink and Draw – Visby”. Detta är ett samarrangemang mellan mig och min syster Claudia.

Osteopatisk behandling – Stockholmsosteopaterna
I höst finns möjlighet att boka in sig under en till två dagar i månaden för osteopatisk behandling med Jenny och Luke Warner som tidigare gästat Lila shala med bland annat fascia- och anatomiföreläsningar.
Första tillfället sker redan den 1 augusti. Jag har själv erfarenhet och kan varmt rekommendera ett besök! Om du är intresserad, mejla mig tillbaka med vändande e-post så får du alla datum och kontaktinfo.

Lördag 31 juli
kl 17-19 Jenny
kl. 17-19 Luke
Söndag 1 augusti
kl. 9-15 Jenny
kl. 9-15 Luke
Lördag 3 september
kl. 8-15 Luke
Lördag 2 oktober
kl. 16.15 Jenny
kl. 15.30-16.15 Luke
Söndag 3 oktober
kl. 8-15 Jenny
kl. 8-15 Luke
Lördag 30 oktober
kl. 8-15 Jenny
kl. 8-15 Luke
Söndag 21 november
kl. 8-15 Luke
Lördag 11 december
kl. 16.15 Jenny
kl. 15.30-16.15 Luke
Söndag 12 december
kl. 8-15 Jenny
kl. 8-15 Luke

Hör av dig för att boka tid till Jenny på 0708-775 776 eller Luke på 070-771 38 48.
Läs mer om Stockholmsosteopaterna: www.stockholmsosteopaterna.se.

Varma hälsningar,
Mariancila & Co

Lämna ett svar