NYHETSUTSKICK MAJ 2019 #1

av | 16 maj, 2019

NYHETSUTSKICK MAJ 2019 #1

Hej Lila shala-vän,
Läs när du har tid och utrymme, men vänta inte för länge.

Terminen har två veckor kvar och det är strax dags för oss att lansera höstens schema. Hör gärna av dig med synpunkter på terminen om du har sådana, vi behöver höra dina behov och önskemål! Yogaschemat för hösten kommer inom 10 dagar, och föranmälan kan göras i entrén på shalan, precis som tidigare år.
Almedalsveckan blir annorlunda i år, eftersom RFSL som varit vår huvudsakliga arrangör, valt att inte komma bland annat pga NMRs närvaro förra året. Flera organisationer följer deras exempel. ”Det är inte möjligt att säkra anställda och medlemmars säkerhet i Almedalen”, säger man. Detta gör oss oroade: är det möjligt att hålla ett demokratiskt samtal på politikerveckan utan att viktiga politiska röster för allas rättigheter (och skyldigheter) är representerade? Lila shala väljer att, precis som tidigare år, hålla öppet för att erbjuda ett tryggt rum för vila och samtal, kom gärna in! Teskedsorden kommer att hålla antirasistisk manifestation på Södertorg enligt ryktet. Praktikschemat för Almedalen kommer ut i juni.

NÄRMAST
29-31/5 Workshop & föreläsning med Grand master Fan Qiulan – Det finns ännu platser kvar, mer information här:
http://www.lilashala.se/…/workshop-o-forelasning-med-grand…/

Tysta dagar i Bunge 14-15/6 – 2 dygn i tystnad och praktik/meditation – Rita Anttila undervisar stilla praktik, MC lagar mat. En möjlighet för återhämtning i norra Gotlands hisnande natur i enkel standard och vällagad vegetarisk mat: http://www.lilashala.se/event/tysta-dagar-i-bunge-2019/

UPPHITTAT
Som vanligt tvättar vi och lämnar sedan in det som inte blivit upphämtat (av det som är kvarglömt) i vår lilla korg (skohyllan i shalans entré) till Röda Korset. Titta gärna där om du saknar något!

TVÄTTA YOGAMATTAN o HA EGEN
Du som har din yogamatta hos oss på förvaring behöver ta hem den över sommaren, då vi ska måla vagnarna som de står i, samt att mattan behöver en tvätt då och då! Bästa sättet är att spola av den med trädgårdsslangen utomhus och skrubba den med lite såpa, eller i badkaret. Häng den att torka länge. På många ställen på webben rekommenderar man att yogamattor ska tvättas i tvättmaskin, men då är risken stor att du förstör den.
Vi vill också påminna igen om att lånemattorna är till för den som ännu inte bestämt sig för långsiktig yogapraktik. Det är många fötter och händer som använder dem, och det mest hygieniska är att ha sin egen, trots att det är väldigt bekvämt att alltid låna. Vi har därför i början på varje höst ett fint erbjudande på våra hållbara ekotex-certifierade mattor tillverkade i Tyskland. Håll utkik!

Det kommer ett utskick till med alla scheman inför sommar och höst om ett litet tag.

Varma hälsningar från Södertorg,
Mariancila och lärarna 

PS. Vill du få vårt nyhetsutskick, registrera din e-postadress här på vår hemsida, www.lilashala.se!

Lämna ett svar