Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samtal om NVC, makt och normer VT2021

11 februari, 2021 @ 19:00 - 6 maj, 2021 @ 21:00

Välkommen att delta i ett digitalt reflekterade samtal kring mänskliga möten, kommunikation, makt och normer
I denna studiecirkel medvetandegörs makt och normer utifrån ett normkritiskt perspektiv samt det perspektiv som NVC (NonViolent Communication) erbjuder.

Datum
Datumen är torsdagarna 11 februari, 11 mars, 15 april och 6 maj, klockan 19-21.
För gruppens trygghet och för inlärningsprocessen – delta gärna på alla träffar om möjligt.

Flera gästpedagoger medverkar under terminen för att hjälpa till att förtydliga perspektiven
Anna Olofsdotter Engström jobbar på Gotlands folkhögskola med Socialpedagogutbildningen. Har bl.a. kurserna Kommunikation, NonViolent Communication och medling, Drama och Forumspel samt Strukturella perspektiv och Intersektionalitet.
Mia Hallin, som i dagsläget håller kurser om makt och normer på Fårösunds Folkhögskola, Socialpedagogutbildningen.
Gunilla Edemo är lärare, processledare och skribent, just nu jobbar hon på Skarpnäcks folkhögskola med en ledarskapsutbildning som har profilen Makt och normer.

Betalning – donation
Studiecirkeln är kostnadsfri, men vi tar tacksamt emot donationer för nedlagd tid och arbete. Du donerar efter att du funderat kring vad det är värt för dig att delta i relation till din ekonomiska situation, till 0700456105 (Mariancila Kim).

Så här gör du för att delta:

  1. Anmäl dig med ett mobilnummer, fullständigt namn och e-postadress till mc@lilashala.se,
  2. Du får i god tid ett mejl från oss med det material som du tittar igenom, [gärna upprepade gånger!), så att du ger dig själv tid att fundera, fördjupa dig i materialet och kanske ta anteckningar.
  3. Information om hur du logga in med Zoom kommer också på mejl. Vi finns inloggade en liten stund innan vi startar. Logga gärna in en stund innan i startar.

Kan du inte delta trots anmälan vill vi gärna att du hör av dig så att vi vet vilka vi ska vänta in vid träffarna. Tack.

Varmt välkommen!

PS. Undervisningsmaterialet är fri information hämtad från bland annat UR Play och TED, så kan du inte delta men är nyfiken, hör gärna av dig. Vi vill att så många människor som möjligt ska få tillgång till lärande och förståelse för osynliga samhällsstrukturer.

Detaljer

Börjar:
11 februari, 2021 @ 19:00
Slutar:
6 maj, 2021 @ 21:00