Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur gör en enskild människa för att skydda demokratin? Vi frågar: Mats Hermansson

21 februari, 2019 @ 18:00 - 20:00

Den 21 februari kl 18 har vår studiecirkel i demokrati bjudit in till ett samtal med Mats Hermansson som för ca en månad sedan gjorde sin aktion i Visby domkyrka, ”Det räcker nu!”, en bön- och fasteaktion i Visby domkyrka i solidaritet med ensamkommande unga som sökt asyl i Sverige de sista 3 åren. I dagsläget hotas att skickas tillbaka till mycket osäkra omständigheter i Afghanistan. Vi är nyfikna på civilkurage, aktivism, privilegier, och responsen från Svenska Kyrkan i Sverige. Och mycket annat.

Ta med en vän, fundera ut en fråga du skulle vilja ställa till Mats, och kom! Te och småkaka bjuds.

Lila shala tar alltid tacksamt emot donationer 0700456105, men annars är samtalet kostnadsfritt. Platsen för evenemanget är Lilla salen på Lila shala. Kom i tid! Ingen föranmälan.

 

OM DEMOKRATICIRKELN
Studiecirkeln startade hösten 2018 med läsning av boken ”Handbok för demokrater – Hur gör en enskild människa för att skydda demokratin?” (Natur & Kultur). Denna termin går studiecirkeln över till att bli något nytt – som vi själva ska samlas och fundera fram på vårt nästa möte. Vi vill också bli fler, så du som är intresserad, kom på torsdag, så försöker vi fånga upp dig.

Varmt välkommen!

/Demokraticirkeln 

Detaljer

Datum:
21 februari, 2019
Tid:
18:00 - 20:00