ALMEDALEN

Solidaritet, kamp, återhämtning 

Almedalsveckan behöver fler arenor där fler röster får möjlighet att vara med och forma det offentliga samtalet, även de som har knappa ekonomiska resurser. Du som hör av dig har möjlighet att hålla en eller flera programpunkter hos oss och vi tillämpar behovsanpassad prissättning. Vi erbjuder också Lila shala som en plats för vila och återhämtning för aktivister och andra som kan vara i behov av detta under denna  kaotiska vecka, morgonyoga & lunchyoga (donation), samt ett tyst rum för dig som behöver en paus i vimlet.

Bakgrund

Så här tänkte vi – Almedalsveckan behöver fler arenor där viktiga röster får möjlighet att vara med och forma det offentliga samtalet, även de som har knappa ekonomiska resurser. Vi såg möjligheten att använda våra resurser för att skapa en plattform för aktivister och människor från olika organisationer som arbetar för en bättre värld. Vi ville att Lila shala skulle vara ett tillgängligt och tryggt rum för de aktivister som inte kan räkna med att vara trygga och välkomna i andra sammanhang under veckan.

Vill din organisation arrangera något hos oss nu eller i framtiden?

Vi välkomnar utomparlamentariska organisationer inom framför allt antirasism, feminism, funkis-, hbtq- och miljörörelse. Vi kan också tänka oss samhällsentreprenörer och kulturinstitutioner. Politiska partier och större företag får däremot söka sig till någon av de många andra arenor som finns under veckan.

Alla arrangörer betalar hyra efter förmåga. De flesta betalar en bråkdel av vad lokalhyra i Visby brukar ligga på under veckan. Lila shala vill inte tjäna några pengar på aktivisters ideella kamp. Däremot behöver vi få in pengar som täcker våra kostnader, så att vår verksamhet kan fortsätta leva. Vi återinvesterar också en del för att nästa år ska bli ännu mer tillgängligt.

Hör av dig till oss och berätta om din organisation, vad ni vill arrangera och vad ni har möjlighet att betala. Om några organisationer har möjlighet att betala mer, innebär det att vi kan erbjuda andra organisationer att betala mindre. Vi vill gärna hitta lösningar som möjliggör för din organisation att delta under Almedalsveckan! Läs mer om hur våra lokaler ser ut under fliken ”HYRA” ovan.

Vill du bidra?

Vill du vara med och volontärjobba inför eller under veckan?
Du kan till exempel komma in några timmar och städa, göra ett volontärschema eller vara med i några dagar som publikvärd. Du väljer själv omfattning av din insats.

Har du sovplatser i Visby att upplåta till aktivister eller volontärer, gratis eller mot en lägre summa?
Det kan vara din soffa eller en extramadrass på golvet. Att få tag i boende under veckan är svårt för de som inte kan betala de höga priserna.

Driver du ett företag i Visby och vill vara med som sponsor eller medarrangör?
Vi vill gärna kunna bjuda volontärer på mat och annat som uttrycker uppskattning.

Undervisar du i yoga och/eller meditation?
Vill du hålla några klasser för aktivister under Almedalsveckan?

Hör av dig till Lila shala och berätta vad du kan och vill bidra med/arrangemang inför och under Almedalsveckan!

Bästa sättet att nå oss är via e-post, almedalen@lilashala.se.

 

Om du är nyfiken på tidigare Lila shala Almedalen, finns de programblad som funnits med som trycksaker här:

Almedalsprogram 2014

Almedalsprogram 2015

Almedalsprogram 2016

Praktikschema_Almedalen 2017

Praktikschema Almedalen 2018