Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yoga, tystnad, återhämtning, #hållbaraktivism – Almedalen ’19

1 juli, 2019 @ 07:00 - 4 juli, 2019 @ 17:00

HÅLLBAR AKTIVISM/ENGAGEMANG/RELATION
Många aktivister jobbar intensivt för att göra världen till en bättre plats med risk för att den egna hälsan kan ta stryk i kampen. Människors engagemang är värdefullt, ingen tjänar på att aktivister bränner ut sig.

Lila shala vill bidra till hållbar aktivism genom att erbjuda dig som arbetar för en bättre värld att
– hämta kraft och centrera dig en stund på yogamattan/meditationskudden
– ta en paus i vårt tysta rum när helst du behöver under dagarna.

Yogan leds av en utbildad lärare. Efter klassen finns möjlighet, för de som vill, att stanna en stund och samtala om hållbar aktivism.
Alla är välkomna oavsett hälsa och om du är nybörjare eller erfaren. Yogan anpassas efter de kroppar som kommer. Lokalen och praktiken är tillgänglig för dig som använder rullstol.

PRELIMINÄRT SCHEMA:
(UTSKRIVBART SCHEMA (pdf))
MÅN 2/7
12-13 MC Yinyoga
16-17 Catarina Hathayoga

TIS 3/7
7-8 Catarina Mjuk Hatha
12-13 Sigrid Mediyoga
16-17 MC Yinyoga

ONS 4/7
7-8 Tina Mediyoga
12-13 MC Yinyoga
16-16.45 Rita Mindfulness-Meditation

TOR 5/7
7-8 Sigrid Mediyoga
12-12.45 Rita Mindfulness-Meditation

DET TYSTA RUMMET | LILA SHALAS LILLA SAL
Mellan yoga/meditationspassen på dagarna står det tysta rummet öppet för dig som behöver en paus. Stora flygplatser och sjukhus har ofta bönerum där människor från alla religioner möts och praktiserar sida vid sida. Det här är ett sådant rum i Almedalen – aktivister med hemvist i olika organisationer är välkomna att utöva en stunds fredlig praktik av valfritt slag i mellanrummen mellan seminarier och debatter.

Yogamattor, meditationskuddar och filtar finns att låna under hela dagen.

Pris
Frivillig donation, förslag från 100 kronor.

Bakgrund
Lila shala har tillsammans med vänner utforskat yoga och aktivism sedan 2010. Under Almedalsveckorna sedan 2014 har Lila shala varit c/o-adress för olika organisationer som driver politiska frågor såsom antirasism, hbtq-politik och miljöpolitik. De kommer att ha seminarier och andra events hos oss. Det fullständiga programmet kommer inom kort!

Yoga handlar om att utforska sinne och kropp, i samklang med andetaget och en uråldrig humanistisk etik. Ordet yoga är sanskrit och en betydelse av ordet är ”att förena”, vilket indikerar ett möte, både inåt och utåt. En relationell praktik. I yogan finns en mängd olika redskap som kan vara till hjälp i vårt förhållande/möte med kroppen, sinnet och omvärlden. När vi tar oss an oss själva med oerhört mycket omsorg, ärlighet och varsamhet, kan den den inre stadighet som vi alla har, men inte alltid känner, få lov att ta plats.

PS. Tack till ABF Gotland.

Detaljer

Börjar:
1 juli, 2019 @ 07:00
Slutar:
4 juli, 2019 @ 17:00