Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nybörjarcirkel: Kontaktskapande kommunikation – att växa i ärlighet och empati

22 april, 2021 @ 17:00 - 27 maj, 2021 @ 19:00

900kr

Längtar du efter ärligare och fördjupade relationer? Vill du kunna uttrycka dina behov eller förstå andras bättre? Välkommen till vårens studiecirkel i kontaktskapande kommunikation!

Vad är kontaktskapande kommunikation?
Kontaktskapande kommunikation kallas även för Nonviolent Communication (NVC), ibland även ”giraffspråket”. Det är ett processverktyg och ett förhållningssätt för att fördjupa kontakten med sig själv och andra. NVC kan bidra till den personliga utvecklingen och kan användas för att lyssna på sig själv och andra på ett sätt som förtydligar. NVC kan också hjälpa en att uttrycka sig ärligt på ett sätt som andra kan ta emot, samt att hantera svåra samtal och konflikter både privat och i arbetslivet.

 

Hur går studiecirkeln till?
Du ges möjlighet att tillsammans med andra utveckla din förmåga att använda de verktyg som NVC erbjuder, med fokus på självmedkänsla, att lyssna på andra med empati samt att uttrycka dig ärligt på ett kontaktskapande sätt. Du som deltar förväntas ta ansvar för ditt eget lärande genom att engagera dig och be om det du behöver. Lärandet sker både genom att vi går igenom grunderna i NVC och att vi tillsammans provar att använda de verktyg som NVC erbjuder.

Utifrån läget med pandemin anpassar vi antal deltagare och avstånd och är varsamma. Har du frågor kring det eller något annat, hör gärna av dig.


Datum
Torsdagar 17-19 följande datum: 22 och 29 april samt 6, 20 och 27 maj.
Ta med egen macka/matlåda som inte behöver uppvärmning, vi bjuder på te.


Förkunskaper
Du bör ha gått en introduktionskurs i NVC antingen på Lila shala eller på annan ort för att delta. Intro ges den 28/3 på Lila shala, se www.lilashala.se.


Rekommenderad läsning
– What We Say Matters, Judith Hanson Lasater & Ike K. Lasater
– Nonviolent Communication – ett språk för livet, Marshall B. Rosenberg


Pris och anmälan
Anmälan till Sofia Scholler: sofiakarl@gmail.com senast den 12 april. Ange namn, hemadress och mobilnummer. Pris för cirkeln 900 kronor.

Detaljer

Börjar:
22 april, 2021 @ 17:00
Slutar:
27 maj, 2021 @ 19:00
Pris:
900kr