Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årets första NVC-labb – ”att lägga sig i” – medlingens konst 23/1

23 januari, 2019 @ 17:15 - 20:00

KVÄLLENS LABB-TEMA

Nu så här efter helgerna så är det säkert en del som varit med om lite släkt- eller familjekonflikter: Kanske några har hamnat i kläm när andra kommit i konflikt, och kanske har du dragit dig undan och känt dig hjälplös eller till och med maktlös när två som du uppskattar bråkar?
Tema är alltså det som står som rubrik till tredje kapitlet i Marshall Rosenbergs bok ”Non Violent Communication – ett språk för livet, ”Medling med Nonviolent Communication” ”Att lägga näsan i blöt

FÖRKUNSKAPER

Du bör ha övat/praktiserat NVC ett tag eller gått igenom grunderna. (Om du är nyfiken på NVC så har vi en introduktion på Lila shala den 10/2, det blir fler labbar…)

Det går bra att komma till träffen utan någon specifik förberedelse i just medling. För att någon ska kunna öva medling så behövs det minst två personer som spelar att de som inte riktigt når fram till varandra eller har en konflikt. Att spela en part i en konflikt är lärorikt på många sätt. Exempelvis så är det ett bra sätt att få empati, ökad förståelse och komma vidare med konflikter som en observerat i sin närhet eller där en själv är en del.
OM du vill förbereda dig, läs så mycket du har utrymme för i kapitel 3, och om du inte har boken hör av dig så ordnar Finn gärna ett utdrag som du kan läsa tills dess (mejla Finn, f.fardume@telia.com). Fundera också gärna på en situation där du hade önskat att du kunnat medla.
Vi startar upp kvällen med en kort föreläsning/redogörelse om grunderna i medling, äter en varm soppa och sallad, och sätter sedan igång. Sofia Scholler berättar lite om medling, och Finn Engström leder själva labben.
Anmälan är obligatorisk, till mc@lilashala.se, max 10 personer. Om du har födoämnesallergi vill vi gärna veta och möta detta.
Priset för denna labb-kväll är en frivillig donation, förslaget är mellan 100-200 kronor, och då ingår maten.
Vi behöver din anmälan så att maten räcker till alla, och donationen görs till 0700456105. Tusen tack!
Med fredliga hälsningar,
Lila shala & Co

Detaljer

Datum:
23 januari, 2019
Tid:
17:15 - 20:00

Plats

Lila shala
Södertorg 17
Visby, Visby 62157 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46700456105
Webbplats:
www.lilashala.se