Schema VÅREN 2018

LADDA NER VÅRSCHEMAT (PDF) 

° Det går bra att droppa-in på samtliga yin och hatha-klasser i mån av plats. Ashtanga om du praktiserat sekvensen tidigare på Lila shala eller på annan yogaskola. GRUND-kurserna ges endast som hela kurser, drop-in endast för dig med tidigare erfarenhet av Ashtanga. Yin och hatha passar också alla nivåer. Du som gått minst fyra terminer GRUND är välkommen att hoppa in på GRUND 2 på tisdagar.

° Klippkort garanterar inte plats på passen. Vill du vara säker på att alltid kunna gå, anmäl dig till en hel kurs. Det går bra att ta igen på vilken klass som helst under terminen om du missar. 

* Self practise kallas morgontider som inte är assisterade, dvs mån-tors kl 6-9. Dessa finns tillgängligt för dig som tecknat en terminskurs. Donation gäller rekommenderad 60-100 kronor/gång. Du som vill komma in och göra egen praktik, mejla mc@lilashala.se för kod. Skriv ditt namn i liggaren, lägg din donation. Praktisera gör du i lilla shalan. Du som praktiserar på morgonen är också välkommen att göra en kopp te i receptionen (ingår i donationen). Välkommen! 

VÅRENS SCHEMA
VÅRTERMIN 2018, pågår 4/2-31/5, uppehåll SPORTLOV (v.9), PÅSKLOV (v.14)

SÖNDAG – start 4/2 – slut 27/5

17-18.45 STUDIEÅR etik – ojämna veckor, baserat på litteratur. Gemensamma studier och samtal kring psykologi och etik på temat buddhistisk, yogiskt etik och filosofi. Pris . Begränsat antal deltagare. OBS – detta är ett åtagande och litteraturcirkeln pågår i två terminer. Start 18/2.

19.00-20.15 Yin — Ett utmärkt komplement till fysisk yoga eller ett fysiskt liv. En yogaform som ligger nära det stilla och meditativa, med en intensitet ändå utmanar. Passar alla nivåer, vi utgår från din dagsform för en lugn avslutning/start på veckan. Passar alla nivåer och förutsättningar. 2300 kr, 14 ggr. MC

MÅNDAG – start 5/2 – slut 28/5

6-10 Self practise — shalan är öppen för egen träning för dig som är inskriven på terminskurs ♥ Donation * 

16.15-17.45 Ashtanga GRUND — (gruppens fjärde termin), första månaden ägnas grundkurserna åt att ge tid för dig som är helt ny att hitta in i yogapraktiken. Fokus på flöde. 2300 kr, 14 ggr. Eva.

18-20 Mysoreklass — Klassen startar med en teknik & filosofistund för att fördjupa fokus och medvetande under den egna stunden på mattan – med individuella justeringar. 2400 kr, 14 ggr. MC & Eva assisterar tillsammans.

20-21 Kurs i meditation/mindfulness — För nybörjare och fortsättare. DROPIN & DONATION (förslag från 100 kronor) Erik Lahne.

TISDAG – start 6/2 – slut 29/5

6-10 Self practise — shalan är öppen för egen träning för dig som är inskriven på terminskurs ♥ Donation * 

17.15-18.30 Hathayoga —  Vi arbetar med dynamik och/eller stillhet i samklang med andning, filosofi & teknik. 2300 kr, 14 ggr. MC

18.45-20.30 Ashtanga GRUND 2 | ledd klass med teknik — lugnt tempo 1200 kr, 7 ggr. Den här klassen undervisas som en ledd klass (solhälsningar i egen takt) jämna veckor. Klassen har sitt fokus på teknik & förhållningssätt för att fördjupa fokuset. MC. 

ONSDAG – start 7/2 – slut 30/5

6-10 Self practise — shalan är öppen för egen träning för dig som är inskriven på terminskurs ♥ Donation * 

17.15-18.45 Qi Gong — Mjuk rörelseträning i en grupp för alla oavsett rörlighet och ålder. 13 ggr, 1950 kronor, du som gått kursen tidigare 1800 kr. Erik Lahne. Kontakt för frågor: 0739-604012, erik.lahne@gmail.com. Mer om Qi Gong >

17.30-18.45 Yinyoga – 2300 kr, 14 ggr. Ett utmärkt komplement till fysisk yoga eller ett rör(l)igt liv. En yogaform som ligger nära det stilla och meditativa, med en intensitet ändå utmanar. Passar alla nivåer och förutsättningar. Viveka Olai.

19-20.45 NVC-studier– jämna onsdagar start v 6 (ej v.14), 6 ggr. 1500 kronor inkl vegetarisk soppmiddag + NVC-praktik. Minst 6 deltagare. Du som endast går NVC kan lägga till yinyoga kl 17.30-18.45 för att skapa större medvetenhet för 100 kr/tillfälle. Du som är anmäld till yinyoga 17.30-18.45 som terminskurs går NVC-träningen för reducerat pris, 1000 kronor inklusive middag när du anmäler dig till hela träningen. Sofia Scholler och Sara Almqvist håller i den gemensamma studiecirkel.

19-20.30 Ashtanga GRUND (tredje terminen). Första månaden ägnas grundkurserna åt att ge tid för dig som är helt ny att hitta in i yogapraktiken. Kraftfull praktik i lugnt tempo där grunderna för att skapa en hållbar praktik återkommande övas. 2300 kr, 14 ggr.  Kristoffer.

TORSDAG – start 8/2 – slut 31/5

6-10 Self practise — shalan är öppen för egen träning för dig som är inskriven på terminskurs ♥ Donation * 

12-13 Lunchyoga Yin— Hela terminen 2100 kronor, 14 ggr, även drop-in 170 kr. Ett utmärkt komplement till fysisk yoga eller ett rör(l)igt liv. En yogaform som ligger nära det stilla och meditativa, med en intensitet ändå utmanar. Passar alla nivåer och förutsättningar. MC.  

16.15-17.45 Ashtanga GRUND (första terminen) Kraftfull praktik i lugnt tempo där grunderna för att skapa en hållbar praktik återkommande övas. 1700 kr, 10 ggr.  MC. OBS – 10 tillfällen!

18-19.30 Workshopklass — Teknik och filosofi för en hållbar yogapraktik — Klassen är ett gemensamt och ärligt utforskande och undervisas en torsdag i månaden, 15/2, 15/3, 19/4, 17/5. För dig som har frågor kring teknik vid praktiserande av specifika moment/positioner, en skada som du vill få hjälp att modifiera under en period för att sedan gå vidare, osv. Öppen för dig som går på alla nivåer och klasser, nyfiken på att fördjupa dig och utforska tillsammans utifrån yogans etik och anatomi. Vi tittar på de kroppar som är närvarande för att förstå de individuella anpassningar som behövs för en hälsosam asanapraktik. En klass att lägga till för dig som yogar en eller ett par gånger i veckan. Alla tillfällen 800 kr/ Drop-in 250 kr per klass. Föranmälan! MC.

17.30-18.45 Hathayoga —  Betoning på flöde, kraft och andning, för dig som vill bli varm och få igång cirkulationen. 2300 kr, 14 ggr. Catarina.

FREDAG

6-10 Self practise — shalan är öppen för egen träning för dig som är inskriven på terminskurs ♥ Donation * 

LÖRDAG vilar vi…

Anmälan

Vill du jobba långsamt och metodiskt med de grundläggande teknikerna i Ashtangayoga? Gillar du att jobba med kroppen? Då rekommenderar vi ”Ashtanga GRUND” som ligger på måndagar 16.15-17.45, onsdagar 19 och torsdagar 16.15. Tisdagsklassen GRUND2/Mysore är för dig som gått minst 3 terminer tidigare eller är van att yoga och vill börja jobba självständigt med rörelserna och andningen. GRUND kan du gå många terminer för att bygga en god grund för en hållbar praktik. 
En klass för dig som börjat memorera sekvensen eller som hållit på längre. Vid behov genomgång av vissa delar av sekvensen innan klassen startar. Individuella justeringar och assistans. Inleds kl 18 med 5-10 minuter teknik, filosofi eller andning för att fånga fokus. 18-20 måndagar.
När en har praktiserat under en längre tid växer en förståelse fram om vad kroppen och sinnet behöver, också att det i perioder kan behövas olika intensiteter och olika former på praktiken. Vi har öppnat upp för att du ska kunna komma in och praktisera sida vid sida med andra i tystnad oavsett vilken stil eller form; Mysore, meditation, kundalini, yinyoga, qigong, pranayama… Eftersom vi behöver öva oss i att vara med varandras olikheter och att tillsammansskapandet är en av de ofrånkomliga insikterna när vi släppt garden och vågar se det som är. 
Är du intresserad av lugnare yoga men vill ändå bygga inre och kroppslig styrka? Gillar du meditation och andningsträning (pranayama)? Då är våra hathayoga-klassar något för dig. Hathayogan kombinerar dynamik med den fokuserade träningen på koncentration i stillhet. Tisdagar kl 17.00. 
LUNCHYOGA torsdagar 12.00 är en yinyogaklass som anpassas till gruppen och dagen. Mjuk rörelseträning, meditation och yinyoga varvas efter behov. 
Denna lugna, utmanande och meditativa form av yoga är ett utmärkt komplement till mer dynamiska former med sin läkande och återuppbyggande effekt. Kroppen tillåts slappna av i några få sittande positioner ofta med hjälp av filtar och bolsters, vilket ger tid för reflektion och vävnad, framför allt bindväv. Med ett lugn pedagogik och ett långsamt tempo passar yinyoga utmärkt för alla nivåer. Yinyoga: onsdagar kl 17.30, torsdagar lunchtid samt söndagar klockan 19.
Meditation är en stillsam praktik som bygger koncentration och självkännedom. Det finns många tekniker och traditioner, där bland annat Zen och Vipassana, Tibetansk meditation är vanliga i västvärlden. Erik lär ut ett par olika tekniker som fungerar för både nybörjare och den som är mer van vid att sitta. Att meditera i grupp brukar underlätta koncentrationen och stärka modet att gå djupare i meditationen.