Vi som undervisar och behandlar 


Mariancila Kim

Mariancila Kim

Yoga & prat

Bosatt i norr på ön och Visby. 
Jag har så många att tacka, framför allt alla som passerat och/eller stannat kvar och praktiserat på Lila shala under många år. Det är ni som är mina riktiga lärare. De yogalärare jag spenderat tid med, som delat med sig av sina kunskaper från sina resor genom fred, rörelse, stillhet och sanning. De aktivister som genom sin brinnande önskan att förändra världen som fått mig att förstå och inse mitt privilegier. De vänner som skapar sammanhang där jag får verka och utvecklas Nå mig främst via mc@lilashala.se, 0700-456 105.
Mariancila har alla klasser söndag, måndag, tisdag, torsdag.

Viveka Olai

Viveka Olai

Yoga

Bor sedan 10 år på Gotland med sin man, har två utflugna barn. Träning och friskvård har alltid varit en central del av hennes liv och Viveka har under många år regelbundet praktiserat olika former av dynamisk yoga som Poweryoga, Hathayoga, Ashtangayoga. 2008 kom hon för första gången i kontakt med Yinyoga – ett möte som blev omvälvande! Yinyoga, med sin meditativa och långsamma metod, blev för Viveka ett fantastiskt komplement till den dynamiska yogan och under de senaste åren har hon utbildat sig vidare i formen hos Jenny Lindgren och Ulrica Norberg. Hon har sen tidigare en steg 1 utbildning i Poweryoga, är utbildad friskvårdskonsult och cert. massör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Viveka undervisar i yinyoga på onsdagar kl 17.30-18.45. Mejla Viveka på viveka@lilashala.se.

Kristoffer Lockridge

Kristoffer Lockridge

Yoga & Yogamassage

Jag heter Kristoffer Lockridge och är utbildad yogamassör. Jag har tränat yoga i många år och intresserar mig för hur andning och avslappning kan hjälpa oss att nå djupare in i våra kroppar. Yogamassage är ett utmärkt sätt att utforska detta på.

Erik Lahne

Erik Lahne

Qi Gong, Meditation

Erik Lahne har tränat yoga och meditation sedan 1970-talet, utövat qi gong i 20 år och varit Qi Gong-instruktör i biyun-metoden sedan 2006. Under åren har han insett att metoden spelar mindre roll, det viktiga är träningen. Så här säger Erik om Qi Gong: ”Redan efter en kort tids träning verkar de flesta hitta den inre energi som är grunden för så väl rörelseövningar som meditation. Alla tycks ha den i sig.” 

Erik undervisar också måndagsmeditationen kl. 12 och kl. 20. Donation och drop-in på båda.

Kontakt: erik.lahne@gmail.com.

Unn Dahlman

Unn Dahlman

Yoga

Mitt namn är Unn Dahlman och jag jobbar med rörelser i många olika former; dans som konstnärligt uttryck, yoga för träning av kropp och själ, rehabilitering för att återerövra förlust av förmågor, behandling för att optimera individers egna förutsättningar…och mer därtill. Jag är utbildad yrkesdansare, leg. fysioterapeut, akupunktör och yogainstruktör. Varför gör jag allt detta? Jo, för att älskar rörelser och kroppen är ett fantastiskt redskap som vi skall både använda och vara rädda om, vi har förmågor i vårt inre som påverkar vårt yttre och vice versa och de flesta av oss kan nå bra mycket längre än vi någonsin kunnat ana. För mig handlar det om medvetenhet, balans, tilltro, envishet, lust, vilja, nyfikenhet, gemenskap, självtillit och lekfullhet! Och inte minst glädje! unndahlman@gmail.com

Eva Wetterdal

Eva Wetterdal

Yoga

Eva började yoga 2005 för att samla och grunda sig. Med tiden har helheten i andning-rörelse-handling-filosofi kommit att bli allt viktigare och stunden på mattan ger betydelse i vardagen. Därför väver Eva ofta in ett begrepp eller en reflektion eller en känsla vid varje yogalektion. Utanför Lila shala är Petri Räisinen Evas huvudlärare, även om hon tycker att det är viktigt att utmanas genom att möta olika lärare som tagit till sig Sri Pattabhi Jois kunskap på olika sätt. När Eva inte är på shalan arbetar hon med samtal och organisationers utveckling. Mejla Eva på eva@lilashala.se.

Semla

Semla

Shala-vovve, Semla är 75% Jack Russel och född 7 november 2014. Hon är en del av Lila shala och vår ögonsten. Om du är hundrädd, mejla eller ring innan så sätter vi henne i ett annat rum. Om du är allergisk, hör av dig så skurar vi av lite extra. Semla bor inte i våra praktikrum även om hon ibland slinker in för att följa sin nyfikna nos.
Qim Malmros

Qim Malmros

Osteopati

Jag har studerat under 4,5 år på SCOM, Stockholm College of Osteopatic Medicin, för att bli osteopat. http://www.scom.se
Driven av nyfikenheten och viljan att förstå hur kroppen fungerar, och vad som händer när den inte gör det.

Intresset föddes när jag som liten började dansa, och växte när jag i tidiga tonåren även började rida. Kroppens förmåga att anpassa sig och kompensera för problem, blir extra tydligt i samarbete med 600 kg smidiga muskler.

Jag är en problemlösare och gillar att klura, så hör av dig även om du är tveksam på om dina problem kan bli hjälpta av osteopati. Våga fråga helt enkelt!

Emelie Axelsson

Emelie Axelsson

NonViolent Communication

Emelie har en stor passion för kommunikation och språkets avgörande betydelse  för vårt välmående. Hon har studerat Esoterisk filosofi, inspireras av A Course in Miracles och framförallt av Noviolent Communication.

”Jag hade förmånen att träffa Marshall Rosenberg –upphovsmannen till NVC – och vara med på många av hans träningar de sista åren han var aktiv i Europa. NVC är helt klart varit något av det mest betydelsefulla jag kommit i kontakt med i mitt liv och jag älskar av att dela med mig av kunskapen till andra så att de själva får verktyg att lösa kommunikationsproblem och förbättra alla sina relationer – till sig själv och andra. ”

Sara Granström-Thorsson

Sara Granström-Thorsson

Yogalärare

Sara Granström-Thorsson Grundare och tidigare delägare på Lila shala tillsammans med Mariancila Kim. Sara finns numera som lärare bland annat i Stockholm och Thailand. Läs mer om Sara på hennes hemsida: www.myyogaandfood.se »

Amir Sahara

Amir Sahara

Meditation

När jag guidar meditation är min önskan att hjälpa människor till en upplevelse av att vara närvarande i nuet. Sessionerna är 45 minuter och börjar med en kort introduktion med en instruktion som är tillgänglig för alla kroppar och nivåer. Min förhoppning är att den här stunden ska inge en känsla av harmoni och ro, ett sätt att komma närmare sig själv och sin inre röst.

Amir Sahara är en kille på 34 år som har rötterna i Persien men är uppvuxen i Göteborg och på senare tid spenderat tid i Stockholm. Nyinflyttad på Gotland. Jag började meditera när jag var 26 och det fick mig att förändra stora delar av mitt liv. Jag har praktiserat på många olika platser i världen och lärare som jag gärna vill lyssna till är Eckhart Tolle, Abraham Hicks och Mooji. Jag guidar meditationen på Lila shala på torsdagar klockan 19.15 från höstterminen 2017.

Tanja Pavlova Östberg

Tanja Pavlova Östberg

Massage

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av människors hälsa och olika sätt att bota sjukdomar. Jag fascinerades mest av alternativ medicin – örter och naturmedel, kroppsterapi och har lärt mig olika massagetekniker och örtterapi. 

Livet har gjort sina justeringar och jag har arbetat bland annat som journalist både i TV och tidningarna i Ukraina innan jag flyttade till Gotland 2003, då jag mötte mitt livs kärlek. Jag trivs med livet på Gotland. Jag och min make Peter bor i Boge i ett hus som vi byggde själva mitt i skogen. Vi har nästan allt vi behöver för att vara självförsörjande: trädgård, trädgårdsland, gutefår, höns, kalkoner. Vi har också sällskapsdjur: tre hundar och två katter. 

Det känns rätt att börja arbeta med massageterapi professionellt. Jag tycker att massage är underskattat. Många människor behöver gå på massage för att hålla kroppen frisk. En frisk kropp är viktig för ett leva lyckligt. Mindre ont, större rörlighet, bättre humör ger mer tid för att göra vad man vill. Jag ser på varje person som en unik människa, bryr mig verkligen om deras problem och gärna förklarar varför problem kan uppstå och hur kan man minska eller förebygga dem. Jag lägger mycket tid på utveckling av mina färdigheter så jag att jag kan hjälpa mina patienter på bästa sätt. 

Jag har haft en mottagning hemma, med många patienter från Visby som kör långt sträcka för att få massage, nu finns jag också i Visby varannan jämn fredag. Varmt välkommen!