Vi som undervisar och behandlar 


Mariancila Kim

Mariancila Kim

Yoga & prat

Bosatt i norr på ön och Visby. 
Jag har så många att tacka, framför allt alla som passerat och/eller stannat kvar och praktiserat på Lila shala under många år. Det är ni som är mina riktiga lärare. De yogalärare jag spenderat tid med, som delat med sig av sina kunskaper från sina resor genom fred, rörelse, stillhet och sanning. De aktivister som genom sin brinnande önskan att förändra världen som fått mig att förstå och inse mitt privilegier. De vänner som skapar sammanhang där jag får verka och utvecklas Nå mig främst via mc@lilashala.se, 0700-456 105.
Mariancila har alla klasser söndag, måndag, tisdag, torsdag.

Qim Malmros

Qim Malmros

Osteopati

Jag har studerat under 4,5 år på SCOM, Stockholm College of Osteopatic Medicin, för att bli osteopat. http://www.scom.se
Driven av nyfikenheten och viljan att förstå hur kroppen fungerar, och vad som händer när den inte gör det.

Intresset föddes när jag som liten började dansa, och växte när jag i tidiga tonåren även började rida. Kroppens förmåga att anpassa sig och kompensera för problem, blir extra tydligt i samarbete med 600 kg smidiga muskler.

Jag är en problemlösare och gillar att klura, så hör av dig även om du är tveksam på om dina problem kan bli hjälpta av osteopati. Våga fråga helt enkelt!

Erik Lahne

Erik Lahne

Qi Gong, Meditation

Erik Lahne har tränat yoga och meditation sedan 1970-talet, utövat qi gong i 20 år och varit Qi Gong-instruktör i biyun-metoden sedan 2006. Under åren har han insett att metoden spelar mindre roll, det viktiga är träningen. Så här säger Erik om Qi Gong: ”Redan efter en kort tids träning verkar de flesta hitta den inre energi som är grunden för så väl rörelseövningar som meditation. Alla tycks ha den i sig.” 

Erik undervisar också måndagsmeditationen kl. 12 och kl. 20. Donation och drop-in på båda.

Kontakt: erik.lahne@gmail.com.

Eva Wetterdal

Eva Wetterdal

Yoga

Eva började yoga 2005 för att samla och grunda sig. Med tiden har helheten i andning-rörelse-handling-filosofi kommit att bli allt viktigare och stunden på mattan ger betydelse i vardagen. Därför väver Eva ofta in ett begrepp eller en reflektion eller en känsla vid varje yogalektion. Utanför Lila shala är Petri Räisinen Evas huvudlärare, även om hon tycker att det är viktigt att utmanas genom att möta olika lärare som tagit till sig Sri Pattabhi Jois kunskap på olika sätt. När Eva inte är på shalan arbetar hon med samtal och organisationers utveckling. Mejla Eva på eva@lilashala.se.

Catarina Daun

Catarina Daun

Mitt namn är Catarina Daun och jag har undervisat yoga sedan 2009.
Dans och rörelse har alltid varit en stor del av mitt liv, och mitt fokus är att hitta kroppen som en
naturlig uttrycksform. Vår kropp kan och vet så mycket, och att lära sig att lyssna till sin kropp lär oss lika mycket om andra omkring oss som om oss själva.
Jag är även utbildad beteendepedagog och läser just nu en master inom pedagogik då jag vill
fördjupa kunskapen om hur rörelse utvecklar förmågan till lärande och lyssnande.
Utöver yogan så är jag ledare för gycklargruppen pax, som är en grupp för barn och ungdomar som arbetar sceniskt med eldkonst och akrobatik.
De yogaformer jag främst praktiserar är vinyasa, acroyoga och yinyoga.

Tina Fridell

Tina Fridell

Yoga

Född och uppvuxen på Gotland. Har en kropp och ett sinne som vill vara i rörelse, min utmaning är att välja stillhet. Långvarig livsyogapraktik (Kundalini) för Maivie Tollefelt, Helande Huset, sedan tidigt 90-tal. Utbildad hatha-lärare, inklusive medi-block, för Synne Håkanlind, 2016. Praktiserat ashtanga- och yinyoga på Lila shala sedan 2016 för MC och Kristoffer.Erfarenhet som lärare/instruktör i Yoga för Hästfolk. Fortsatte under våren med en blandad grupp. Medi-influerad Hathayoga. Intresserar mig för alternativa rörelser, såväl inom som utanför kroppen. För tio år sedan krossade jag mitt högra knä. Skickliga kirurger ”byggde” ett nytt, med hjälp av ben från höften. Bortskämd med en kropp som fungerat i alla lägen, blev den här erfarenheten ett uppvaknande.
Med mina fötter i Livsyogan, min kropp i ashtangan, sinnet i buddhismen och i huvudet ett ständigt brus finner jag både ro och utmaning i att dela. I den yogapraktik jag försöker guida utgår vi ifrån ryggraden. Själva livsnerven i en levande kropp och dito sinne.
Kroppen vill vara både hel och användbar för dig. Kraften finns i din ryggrad. Vi praktiserar med den i fokus.
Mitt favoritcitat är ”You must be a beginner before you can be anything.”
Välkommen till en praktik tillsammans med nyfikna nybörjare!

Maria Öberg

Maria Öberg

Yoga (vikarie)

Nyfikenhet fick mig att träffa yogan i Stockholm i närheten av Odenplan 1996. Därefter har det blivit yoga i olika former med många olika lärare. På Lila shala fick jag lära känna Ashtanga-yogan som är min favoritform. Att som i Ashtanga under en lång period göra samma rörelser och lära känna min kropp och mitt sinne genom de bekanta rörelserna men alltid med en ny dags känsla. Att märka skillnaderna från dag till dag gör det till ett fantastiskt redskap för självkännedom. Att lära mig medkänsla eller att lyssna på mig själv när det behövs. 

Här på Lila shala har jag också haft förmånen att få utbilda mig och undervisa en dag i veckan i cirka 5 år. 2017 till 2018 gick jag yogalärarutbildning och blev certifierad. Kanske började jag med inställningen att yoga var träning för kroppen, numer är det något som påverkar varje handling i livet. Det blir inte alltid rätt men medvetenheten är så mycket större och min möjlighet att välja och påverka likaså.

Semla

Semla

Shala-vovve, Semla är 75% Jack Russel och född 7 november 2014. Hon är en del av Lila shala och vår ögonsten. Om du är hundrädd, mejla eller ring innan så sätter vi henne i ett annat rum. Om du är allergisk, hör av dig så skurar vi av lite extra. Semla bor inte i våra praktikrum även om hon ibland slinker in för att följa sin nyfikna nos.
Jessica Johansson

Jessica Johansson

Yoga (vikarie)

Jag älskar yogan på grund av balansen mellan andning, rörelse och stillhet. Att kunna samla mig själv och mina tankar har varit en förutsättning efter utbrändhet och många tuffa prövningar i mitt liv. Insikten av att få ihop kropp, själ och tanke under ett pass ger mig kraft att möta livet.

Har varit yogalärare i 11 år som har betytt enormt mycket för mig. Det är en ynnest att möta andra yogisar på mattan vilket ger mig nya insikter och erfarenheter som berikar mitt liv.

Mina utbildningar är inom ashtangayoga, yinyoga och chakrayoga. På Lila shala kommer jag att undervisa yinyoga.

Ser fram emot att möta er!

Jessica

Kristoffer Lockridge

Kristoffer Lockridge

Yoga & Yogamassage

Jag heter Kristoffer Lockridge och är utbildad yogamassör. Jag har tränat yoga i många år och intresserar mig för hur andning och avslappning kan hjälpa oss att nå djupare in i våra kroppar. Yogamassage är ett utmärkt sätt att utforska detta på.

Kristoffer blir pappa igen och tar därför en paus under HT2018!

Viveka Olai

Viveka Olai

Yoga

Bor sedan 10 år på Gotland med sin man, har två utflugna barn. Träning och friskvård har alltid varit en central del av hennes liv och Viveka har under många år regelbundet praktiserat olika former av dynamisk yoga som Poweryoga, Hathayoga, Ashtangayoga. 2008 kom hon för första gången i kontakt med Yinyoga – ett möte som blev omvälvande! Yinyoga, med sin meditativa och långsamma metod, blev för Viveka ett fantastiskt komplement till den dynamiska yogan och under de senaste åren har hon utbildat sig vidare i formen hos Jenny Lindgren och Ulrica Norberg. Hon har sen tidigare en steg 1 utbildning i Poweryoga, är utbildad friskvårdskonsult och cert. massör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Viveka undervisar i yinyoga på onsdagar kl 17.30-18.45. Mejla Viveka på viveka@lilashala.se.
Viveka tar en paus under höstterminen 2018.

Felicia Larsdotter Wede

Felicia Larsdotter Wede

Yogalärare (vikarie)
Nyinflyttad till Visby med rötter i Norrbotten och Göteborg.
 
Rörelse för välmående är mitt stora intresse, som tar sig en mängd uttryck! Jag har jobbat på Cirkus Cirkör 2015-2017 som cirkuspedagog och tränat grupper i alla åldrar, från minstingar, till hårdsatsande ungdomar och även vuxna nybörjare som hittat till akrobatik och cirkusträning på lite senare dagar. Inom cirkusträningen är det främst parakrobatik och så kallad Hand to hand som jag praktiserat och uppträtt med själv.
 
Yoga har jag praktiserat i olika intensitetsgrad sedan tonåren, och utbildade mig under 2015 till Yogalärare inom Hathayoga för Anja Berg, Yoga Buddhi i Göteborg. 
 
I Visby jobbar jag på Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD.
Emelie Axelsson

Emelie Axelsson

NonViolent Communication

Emelie har en stor passion för kommunikation och språkets avgörande betydelse  för vårt välmående. Hon har studerat Esoterisk filosofi, inspireras av A Course in Miracles och framförallt av Noviolent Communication.

”Jag hade förmånen att träffa Marshall Rosenberg –upphovsmannen till NVC – och vara med på många av hans träningar de sista åren han var aktiv i Europa. NVC är helt klart varit något av det mest betydelsefulla jag kommit i kontakt med i mitt liv och jag älskar av att dela med mig av kunskapen till andra så att de själva får verktyg att lösa kommunikationsproblem och förbättra alla sina relationer – till sig själv och andra. ”

Unn Dahlman

Unn Dahlman

Yoga

Mitt namn är Unn Dahlman och jag jobbar med rörelser i många olika former; dans som konstnärligt uttryck, yoga för träning av kropp och själ, rehabilitering för att återerövra förlust av förmågor, behandling för att optimera individers egna förutsättningar…och mer därtill. Jag är utbildad yrkesdansare, leg. fysioterapeut, akupunktör och yogainstruktör. Varför gör jag allt detta? Jo, för att älskar rörelser och kroppen är ett fantastiskt redskap som vi skall både använda och vara rädda om, vi har förmågor i vårt inre som påverkar vårt yttre och vice versa och de flesta av oss kan nå bra mycket längre än vi någonsin kunnat ana. För mig handlar det om medvetenhet, balans, tilltro, envishet, lust, vilja, nyfikenhet, gemenskap, självtillit och lekfullhet! Och inte minst glädje! unndahlman@gmail.com

Sara Granström-Thorsson

Sara Granström-Thorsson

Yogalärare

Sara Granström-Thorsson Grundare och tidigare delägare på Lila shala tillsammans med Mariancila Kim. Sara finns numera som lärare bland annat i Stockholm och Thailand. Läs mer om Sara på hennes hemsida: www.myyogaandfood.se »