LÄRARE & TERAPEUTER

Mariancila Kim

YOGAFRÖKEN, Ashtangayoga, Yinyoga, Hathayoga
TCM-UTÖVARE

Bosatt i norr på ön och Visby.
Jag har så många att tacka, framför allt alla som passerat och/eller stannat kvar och praktiserat på Lila shala under många år. Det är ni som är mina lärare. De yogalärare jag spenderat tid med, som delat med sig av sina kunskaper från sina resor genom fred, rörelse, stillhet, mod och ärlighet. De aktivister som genom sin brinnande önskan att förändra världen som fått mig att förstå och inse mitt privilegier. De vänner som skapar sammanhang där jag får verka och utvecklas. Jag har haft en paus från TCM-utövandet, men hoppas kunna jobba kliniskt med den igen våren 2020.

Kristoffer Lockridge

YOGALÄRARE, Ashtangayoga
YOGAMASSÖR

Jag heter Kristoffer Lockridge och är utbildad yogamassör. Jag har tränat yoga i många år och intresserar mig för hur andning och avslappning kan hjälpa oss att nå djupare in i våra kroppar. Kristoffer har just nu en paus från Lila shala och är föräldraledig, åter HT2019!

Erik Lahne

QIGONG- & MEDITATIONSLÄRARE

Erik Lahne har tränat yoga och meditation sedan 1970-talet, utövat qi gong i 20 år och varit Qi Gong-instruktör i biyun-metoden sedan 2006. Under åren har han insett att metoden spelar mindre roll, det viktiga är träningen. Så här säger Erik om Qi Gong: ”Redan efter en kort tids träning verkar de flesta hitta den inre energi som är grunden för så väl rörelseövningar som meditation. Alla tycks ha den i sig.”

Erik håller i den öppna o donationsbaserade tisdagsmeditationen kl. 20-21, och Qigongen på onsdagar kl 17.15.

Eva Wetterdal

YOGALÄRARE, Ashtangayoga

Eva började yoga 2005 för att samla ihop sina splittringar. Med tiden har helheten i andning-rörelse-filosofi kommit att bli allt viktigare och stunden på mattan får betydelse i vardagen. Därför väver Eva in ett begrepp eller en reflektion eller en känsla vid varje yogalektion. Utanför Lila shala är Petri Räisänen och Michael Stone viktiga lärare. Mejla Eva på eva@lilashala.se.

Semla Sally Saraswati

Shala-vovve, Semla är 75% Jack Russel och född 7 november 2014. Hon är en del av Lila shala och vår ögonsten. Om du är hundrädd, mejla eller ring innan så sätter vi henne i ett annat rum. Om du är allergisk, hör av dig så skurar vi av lite extra. Semla bor inte i våra praktikrum även om hon ibland slinker in för att följa sin nyfikna nos.

Qim Malmros

OSTEOPAT

Jag har studerat under 4,5 år på SCOM, Stockholm College of Osteopatic Medicin, för att bli osteopat. http://www.scom.se
Driven av nyfikenheten och viljan att förstå hur kroppen fungerar, och vad som händer när den inte gör det.
Intresset föddes när jag som liten började dansa, och växte när jag i tidiga tonåren även började rida. Kroppens förmåga att anpassa sig och kompensera för problem, blir extra tydligt i samarbete med 600 kg smidiga muskler.
Jag är en problemlösare och gillar att klura, så hör av dig även om du är tveksam på om dina problem kan bli hjälpta av osteopati. Våga fråga helt enkelt!

Maria Öberg

YOGALÄRARE, Ashtangayoga, Hathayoga

Nyfikenhet fick mig att först få kontakt med yogan i Stockholm i närheten av Odenplan 1996. Därefter har det blivit yoga i olika former med många olika lärare. På Lila shala fick jag lära känna Ashtanga-yogan som är min favoritform. Att som i Ashtanga under en lång period göra samma rörelser och lära känna min kropp och mitt sinne genom de bekanta rörelserna men alltid med en ny dags känsla. Att märka skillnaderna från dag till dag gör det till ett fantastiskt redskap för självkännedom. Att lära mig medkänsla eller att lyssna på mig själv när det behövs. 

Här på Lila shala har jag också haft förmånen att få utbilda mig och undervisa en dag i veckan i cirka 5 år. 2017 till 2018 gick jag yogalärarutbildning och blev certifierad. Kanske började jag med inställningen att yoga var träning för kroppen, numer är det något som påverkar varje handling i livet. Det blir inte alltid rätt men medvetenheten är så mycket större och min möjlighet att välja och påverka likaså.

Saidi Mozard

YOGALÄRARE, Mediyoga
MEDICINSK MASSAGETERAPEUT

Mitt namn är Saidi Mozard. Jag är utbildad Medicinsk Massageterapeut på KMH-skolan i Malmö, samt utbildad Mediyoga lärare. Jag har jobbat som medicinsk massageterapeut i Malmö senaste åren och fortsätter nu med  stor glädje mitt arbete här på Lila Shala i Visby.

Mitt intresse för kroppen och dess förmåga till självläkning och absorbtion av yttre faktorer (skadliga och hälsosamma) har alltid varit stort. Intresset för komplementärmedicin väcktes vid kontakt med öns örtapotek och de visa kvinnor och kunskaper som där fanns. Det tog mig dock många år av andra studier innan jag slöt cirkeln och blev yrkesmässigt verksam som kroppsterapeut. Likt många av mina nya kollegor här på Shalan, har jag praktiserat yoga i många år. Jag använder själv kombinationen medveten rörelse och medveten andning dagligen för att hålla mig pigg, stark och klar i sinnet.

Tina Fridell

YOGALÄRARE, Medicinsk yoga

Född och uppvuxen på Gotland.
Har en kropp och ett sinne som vill vara i rörelse, min utmaning är att välja stillhet. Långvarig livsyogapraktik(Kundalini) för Maivie Tollefelt, Helande Huset, sedan tidigt 90-tal. Utbildad hatha-lärare, inklusive medi-block, för Synne Håkanlind, 2016. Praktiserat Ashtanga- och yinyoga på Lila shala sedan 2016 för MC och Kristoffer.
Erfarenhet som lärare/instruktör i Yoga för Hästfolk. Fortsatte under våren med en blandad grupp, Medi-influerad Hathayoga.

Intresserar mig för alternativa rörelser, såväl inom som utanför kroppen.

Arbetar som pedagog, utbildade mig på 80-talet. Sommelier sedan 2009. I CVt ryms även projektledare, företagare, skribent och fotograf, samt utbildare i konflikthantering.
Mitt favoritcitat är ”You must be a beginner, before you can be anything.”

Catarina Daun

YOGALÄRARE, Hatha flow, Yin

Mitt namn är Catarina Daun och jag har undervisat yoga sedan 2009.
Dans och rörelse har alltid varit en stor del av mitt liv, och mitt fokus är att hitta kroppen som en naturlig uttrycksform. Vår kropp kan och vet så mycket, och att lära sig att lyssna till sin kropp lär oss lika mycket om andra omkring oss som om oss själva.
Jag är även utbildad beteendepedagog och läser just nu en master inom pedagogik då jag vill fördjupa kunskapen om hur rörelse utvecklar förmågan till lärande och lyssnande.
Utöver yogan så är jag ledare för gycklargruppen pax, som är en grupp för barn och ungdomar som arbetar sceniskt med eldkonst och akrobatik.
De yogaformer jag främst praktiserar är vinyasa, acroyoga och yinyoga.

Linda Bäckman
YOGALÄRARE, Yinyoga, Yoga Nidra, Tantra Yoga
Jag fann yogan för mer än tio år sedan och har hunnit testa på flertalet olika yogaformer sedan dess. Kände att jag ville göra en djupdykning och lära mig mer om yogans spirituella aspekter så jag utbildade mig till yogalärare inom Tantra Yoga i Nepal hösten 2017. Tantrayogan är en blandning av fem olika yogaformer: Hatha, Ashtanga, Mantra, Kundalini och Shiva-Shakti Yoga. I februari 2019 gick jag också en lärarutbildning i Yin Yoga. En blir aldrig fullärd, att alltid utvecklas och fördjupa mig är något jag eftersträvar inom alla områden av mitt liv.
Förutom yoga är mina stora intressen att dansa lindy hop och att prata mat och hälsa. Jag är utbildad näringsterapeut och min dröm är att väva ihop yoga med mat i olika workshops och retreater eftersom båda är jätteviktiga för vår kropp och vårt välbefinnande. Till vardags jobbar jag halvtid som jurist men då jag föredrar ett rörligt arbete så jobbar jag extra inom hemtjänsten. Det är ett meningsfullt jobb som också gör mig mer närvarande i kroppen.
Sigrid Koch
YOGALÄRARE, YinYoga, MediYoga, Hathayoga, ViryaYoga
Jag är en hängiven yogalärare och älskar att hålla klasser och sprida glädje bland mina elever samt öka kunskapen om yogan.
Sedan 1999 har jag hållit på med olika yogaformer som Ashtanga, Hatha eller Virya. De senaste åren har jag lagt mycket fokus på YinYoga och MediYoga. I år (2019) vill jag fokusera ännu mera på andningens effekter i yogan och fördjupa mig inom ViryaYoga.
Enligt mig handlar mycket i livet om ens egen inställning och förhållningssätt till allt som sker omkring oss. Ofta glömmer vi bort vår kropp när dagens måsten kallar. Yogan bidrar till att vi stannar upp och tänker efter samtidigt som vi ger kroppen den uppmärksamhet den behöver.
Jag har erfarenhet från att hålla företagsyoga och yoga med privata klasser.
Jessica Johansson

YOGALÄRARE. Yinyoga

Jag älskar yogan på grund av balansen mellan andning, rörelse och stillhet. Att kunna samla mig själv och mina tankar har varit en förutsättning efter utbrändhet och många tuffa prövningar i mitt liv. Insikten av att få ihop kropp, själ och tanke under ett pass ger mig kraft att möta livet.

Har varit yogalärare i 11 år som har betytt enormt mycket för mig, det är en ynnest att möta andra yogisar på mattan vilket ger mig nya insikter och erfarenheter som berikar mitt liv.

Mina utbildningar är inom ashtangayoga, yinyoga och chakrayoga. På Lila shala kommer jag att ha mina pass inom yinyogan.

Ser fram emot att möta er!

Sofia Scholler

Studiecirkelledare NonViolent Communication i vardagen

Nonviolent Communication, NVC, är både en kommunikationsprocess och ett förhållningssätt till hur vi pratar med oss själva och andra. Jag fastnade för NVC på allvar eftersom jag längtade efter att utveckla hur jag hanterar relationen till de människor jag har runt omkring mig, och även till mig själv. Att utvecklas med NVC hjälper mig att balansera hur jag kan stå upp för mig själv samtidigt som jag tar in andras perspektiv. Och jag blir återkommande påmind om att det är möjligt att lösa problem på mer fredliga sätt än vi ofta gör.

Jag är utbildad medlare och gillar starkt att bidra när personer inte riktigt når varandra, och kanske har fastnat i sina egna sätt att lösa saker. Som NVC-medlare stöder jag parterna att se varandra bakom utmanande ord och bedömningar, att få kontakt, och att sedan hitta lösningar som funkar för båda.

Rita Anttila

MBSR, meditation

Lekfullhet, upptäckande och kunskapstörst är nyckelord för mig. Mediterar regelbundet sedan 80-talet. Ett förflutet som socionom och kurator i 20 år inom sjukvården. Sedan våren 2018 jobbar jag heltid mitt egna företag Mindthemind. Fokus är att förmedla egna verktyg för ökad egenmakt. I verktygslådan finns MindfulnessBaserad StressReduktion (MBSR) enskilt eller via kurser, Emotional Freedom Technique (EFT) mot olika traumatiska låsta tillstånd, Frigörande andning och samtal. En övertygelse som vuxit sig stark inom mig är att vi  måste komma ut ur huvudet och in i kroppen för att hitta tillbaka till oss själva och vår självläkande kapacitet. Mitt fokus är korta samtalsserier, och 2 gånger per termin håller jag i den väl beforskade 8-veckorskursen i MBSR.