Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tyst retreatdag i Östergarn 12 september

september 12 @ 09:00 - 17:00

Kr795
Att öva medveten närvaro i formella praktiker som yoga o meditation under längre stunder, är att ägna tid att möta sig själv. När tystnaden bryts medvetet för samtal och orden blir tydliga, kan vi kanske höra det som formuleras med större klarhet. Att gå in i tystnad o lyssnande är både ett åtagande och ett privilegium, och kan bidra till kraft, rörelse o frid i processer. Nu – i ett turbulent tidevarv behövs övandet, och frågeställningarna kring existensen är kanske mer aktuella än någonsin.
Dagarna är ett samarbete mellan Mariancila (guidar yoga- o rörelsepraktik) och Bodil Heijbel, barnmorska, samtalsterapeut o mindfulnesslärare. Vi kombinerar utforskande stillsam och rörlig yogapraktik med sittning i guidad o tyst meditation, samt ett summerande samtal i slutet av dagen. Måltiden är ett led i att öva medveten närvaro i vardaglig syssla och sker under tystnad.
PRELIMINÄRT SCHEMA | välkommen från 8.45
9.00-9.15 välkommen/intro
9.15-10.30 yinyoga
10.35-10.55 te
11-12 guidad & tyst meditation
12-13.30 lunch o tyst promenad i naturmiljö
13.30-15.00 tyst meditation
15.00-15.10 paus
15,15-16.15 yogapraktik
16.15-17.00 fika och summering/samtal
ANMÄLAN. Senast 4 dagar innan, d.v.s. onsdag samma vecka. Max 8 personer för att kunna hålla avståndet.
Frågor/anmälan, Bodil: bodilheijbel@hotmail.com. Vi behöver ditt namn och mobilnummer. Berätta gärna om du har specifika matbehov, eller annat som behöver samtalas om inför tystnaden.
PRIS. 795 kr, swish eller cash, betalas på plats.
Har du bokat men kan inte komma – hör av dig senast kvällen innan så får någon annan plats! Vi kommer att upprätta en kölista om behovet är stort.
DET PRAKTISKA. Adressen är Rodarve 174, (Herrvik), sittning och yogapraktik i ladan. Hemlagad mat och fika är hemlagade, vegetarisk o ekoreko. Vi vill vara varsamma pga virusutbrottet: ta med egen yogmatta och filt, samt en liten handduk. Resterande redskap finns att låna. Har du sittkudde – ta med den! Några få finns att låna. Ja – vi serverar kaffe till lunchen!
OM PLATSEN. Herrvik är ett fiskeläge på vidunderligt vackra östra Gotland vid foten av Grogarnsberget. Här finns möjlighet att vandra i landskap.
COVID-19. Vi önskar individuellt ansvar, framför allt om du hör till en riskgrupp. När du kommer – varmt välkommen! – håll avstånd, byt gärna om innan du kommer, och tvätta händerna när du kommer o under dagen. Känner du minsta symptom innan – hör av dig och stanna hemma.
Väl mött och välkommen – i befintligt skick.
/Mariancila & Bodil

Detaljer

Datum:
september 12
Tid:
09:00 - 17:00
Pris:
Kr795

Plats

Rodarve
Östergarn Rodarve 174 Gotland 62368 Sverige + Google Map

Arrangörer

Lila shala
Bodil Heijbel