Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Novembermeditation: 4 söndagar med Erik

3 november, 2019 @ 15:00 - 24 november, 2019 @ 17:30

Meditation är en uråldrig teknik för att nå sitt inre och därför finns det en mängd metoder och tekniker som utvecklats under åren. Och här pratar vi tusentals år.

De flesta teknikerna dokumenterades av förklarliga skäl aldrig, och av de som dokumenterats strider forskarna fortfarande om vilka som är äldst och vilka som formulerades av vem. Om den muntliga traditionen kan man säga vad man vill. Men många meditationer, om än uråldriga, utövas fortfarande. En del av dem har fått nya moderna kläder medan andra utövas exakt som man tror att de en gång utfördes.

Av de många mer eller mindre kända traditionerna har jag självsvåldigt valt ut tibetansk buddhism, kinesisk taoism, vedisk tradition och som tillägg en modern, mer västerländsk variant. Alla är lämpliga att utforska under en workshop. Ur varje tradition har jag sedan tagit en teknik som jag tillämpat under längre tid och därför gärna vill lära ut.
* Första söndagen (Tibet) – ljudning och mantra. Guru Rimposhes mantra.
* Andra söndagen (Kina) – balansering av yin och yang. Den tidigare himlen.
* Tredje söndagen (Indien) – Nah yar i vedatraditionen. Vem är jag?
* Fjärde söndagen (Hemma igen) – Sammanfattning och erfarenheter, samt Osho kundalini.
I veckan mellan träffarna övar man på tekniken och diskuterar den på nästa träff. Varmt välkommen! /Erik Lahne, 073 – 960 40 12

Pris 1100 kronor | Tid 15-17.30 | Plats lilla salen på Lila shala | OBS – Föranmälan till mc@lilashala.se senast 30 oktober.

Varmt välkommen!

Detaljer

Börjar:
3 november, 2019 @ 15:00
Slutar:
24 november, 2019 @ 17:30