Go to Top
Laddar evenemang

« Alla evenemang

  • Evenemanget har varit.

Introduktion till Ashtangayogasekvensen o Yoga

31 augusti - 16:30 | 1 september - 11:00

| 475kr

För att förbereda inför kurs, eller för att komma igång efter en lång paus, rekommenderar vi att du deltar på denna introduktion! Vi kommer att prata lite grann om vad förhållningssättet yoga innebär, och prövar att praktiserar början på den sekvens som kallas Ashtangayoga (som egentligen endast är en bestämd sekvens av positioner).

Yoga är (bland annat) ett livslångt lärande och utforskande av och om de olika lagrena som vi består av: den fysiska kroppen, andetaget, psyket och sinnet. Asanas, som de rörelser kallas, som vi utför på yogamattan, är främst en upplevelse av detta, och inte en uppvisning av positioner, såsom många kanske uppfattar yogan idag, färgad av den kontemporära träningsrörelsen, idrott, gym – och tävlingsmomentet, som ofta blivit det största hindret för att finna tillfredsställelse, självkärlek och lärande/öppet sinne.

De olika verktygen i yogapraktiken vilar på en etisk grund, där ärlighet och fredlighet behöver genomsyra övandet för att vi ska stå stadigt inför de utmaningar och motstånd som våra liv erbjuder. Det vi främst övar är att vara närvarande i varje moment, i de fysiska övningarna att komma till undsättning till den egna kroppen. Detta är möjligt bland annat genom att börja se våra egna rörelsemönster/handlingsmönster när fokus uppstår.
För en fysiskt avancerad praktik behövs också kunskap om kroppen och hur vi kan komma till undsättning och arbeta hållbart med den, vilket gör att vi behöver kunskap om anatomi och teknik, namn på platser i kroppen att förhålla oss till. Olika kroppar har också väldigt olika förutsättningar/styrka/proportioner/rörlighet etc. Flera olika alternativ finns för varje moment i rörelserna, för att bygga upp en möjlig och hållbar praktik. Tempot är därför långsamt.

FREDAG 31/8 kl 16.30-18.30
Vi startar på fredagskvällen med andetaget (och den andningsteknik som används) solhälsningarna (en sekvens av rörelser i samklang med andetaget) och några grundprinciper för hur du tar dig igenom dem och stabiliserar/skyddar leder.

LÖRDAG 1/9, kl 9-11
Ät gärna något litet innan du kommer, men se till att du inte är supermätt! Vi samtalar och fortsätter praktisera sekvensen, samt ger utrymme för frågor. Te och fika efter praktik.

Pris 475 kronor. Minst 8 anmälda.
Väljer du sedan en kurs på schemat får du 5% rabatt på priset.

OBS – Introduktionen är BÅDA dagarna!

Varmt välkommen med din anmälan,
Mariancila

Detaljer

Börjar:
31 augusti - 16:30
Slutar:
1 september - 11:00
Pris:
475kr

Arrangör

Lila shala
Telefon:
0700-456105
E-post:

Plats

Lila shala
Södertorg 17, Visby, Gotland 62146 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0700-456105