Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

5-dagars tyst nyårsretreat 27/12-1/1 2020/2021

27 december, 2020 @ 17:00 - 1 januari, 2021 @ 14:00

Att ägna tid till en tyst retreat är att ge sig själv möjligheten att komma hem till sig själv, att ankra i den stillhet som finns här och nu, men som vi inte alltid upplever oss ha tillgång till. Denna retreat kommer vi att praktisera yoga varvat med sittande, gående och liggande meditationer – allt i en tydlig attityd av självmedkänsla.

Eftersom det också är en speciell period på året gör vi övningar kring vilka våra kärnvärderingar är, vilken intention vi vill sätta i våra liv. Det kan vara ett sätt att ta avsked av det som har varit och sätta en ny ton för det kommande året.

PRELIMINÄRT SCHEMA
6.30-8, Yoga i rörelse och kraft —
Yoga för nybörjare och erfaren (PH)
8-10, Frukost och arbetspass/vila
(OBS – några är ansvariga för att hjälpa till efter måltider att diska av osv enligt roterande schema)
10-12, Meditation och dharmatal (ev enskilda samtal)
12.15-14, Lunch och arbete/vila
14-15.30, Yoga i stillhet — yin (MK)
15.30-17, Meditation
17-19, Middag, arbete/vila
19-21, Meditation och möjlighet till enskilda samtalPå nyårsafton genomför vi en ceremoni för att släppa taget om det som inte längre är hjälpsamt i våra liv, sätta intentionen för nästa år och bjuda in det vi vill göra plats för.

Lärare
Mariancila Kim (MK) – har undervisat olika intensiteter av yoga ett antal år och driver Lila shala – en plats för fredliga praktiker. MC är också frukostkock under retreaten.

Pake Hall (PH) – Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee inom Mindful Self-Compassion, driver och undervisar på Ashtanga Yogashala Göteborg, startade för ca 10 år sedan Göteborgs Zen-center, samt är medlem av Zen Peacemaker Order. Se också www.pakehall.comwww.goteborgzencenter.se, www.ashtanga.se

Boende ordnas på egen hand. På Lila shala finns också några enkla sovplatser till självkostnadspris i delat rum (6 platser à 200 kr/natt | ange i anmälan!). Måltiderna är en del av praktiken, vi äter gemensamt på plats.
Meddela om du är allergisk eller har särskilda behov. Endast vegetarisk mat.

Anmälan (namn, hemadress, mobilnummer och e-post) och frågor sker till mc@lilashala.se, max antal deltagare 20 personer.
Pris 4950 utan boende o resa. Faktura på anmälningsavgiften på 1500 skickas kort efter anmälan och säkrar en plats. Anmälningsavgiften kan ej återfås, men överlåtas till annan person! Har du betalat in och behöver boka av vill vi se ett sjukintyg och få dina bankuppgifter. Bokar du av så sent som 5 dagar innan retreaten returneras endast 50% av kursavgiften, då vi redan gjort alla inköp vid denna tidpunkt.

Vi startar kl. 17.00 den 27/12 och avslutar måndag 1/1 kl. 14 efter lunch. Retreaten hålls på Lila shala, Södertorg 17 i Visby, Gotland. Har du behov av ett annat pris? Hör av dig!
Sista anmälningsdag – 15 december 2020

Varmt välkommen till Visby och in i tystnaden!
/MC & Pake

OBS – retreaten ger behörighet till lärarutbildning inom MBSR och Mindful Self-Compassion vad gäller tyst retreat-kravet.
OBS 2 – Vi har en liten hund med stort hjärta som också bor på Lila shala under retreatet!

Detaljer

Börjar:
december 27 @ 17:00
Slutar:
1 januari, 2021 @ 14:00